Det var klokken 13.50 en hundeekvipasje oppdaget mannen.

— Alt tyder på at det er den savnede, sier lensmann Ivar Hellene til BT.

Den omkomne er ennå ikke identifisert, men bergensadvokat Eivind Olav Gil Ottesen er den eneste savnede i området. Hans pårørende er varslet, ifølge politiet.

Nær familie var på Voss da funnet ble gjort.

— Det ser ut som en fallulykke og et rent uhell, sier Hellene.

Ut med båt

Mannen er funnet i et område nær sjøen. Han blir fraktet ut fra stedet med båt.

Torsdag ettermiddag rundt klokken 17 ble den omkomne tatt i land ved Kvanndal.

Derfra skal han fraktes til Gades institutt i Bergen for obduksjon og identifisering, forteller lensmann Hellene.

— Obduksjon er naturlig i slike saker som dette. Trolig vil både obduksjonen og den formelle identifiseringen skje i morgen, sier lensmannen.

Savnet siden søndag

61-år gamle Gil Ottesen forsvant natt til søndagetter å ha vært på hytten på Voss. Politiet mener han blekjørt til Kvanndalav en fremmed sjåfør natt til søndag.

BT har tidligere fått opplyst at han hadde planer om å være på hytten til mandag, for så å reise hjem. Han var imidlertid ikke i kontakt med familien søndag, slik han pleier. De ble bekymret.

Advokat Eivind Olav Gil Ottesen (innfelt) har vært savnet siden søndag. Politiet undersøkte hytten hans i Bavallen søndag.

En person på Voss ble bedt om å sjekke om bilen hans sto ved hytten. Det gjorde den.

Deretter tok man seg inn i hytten. Der sto TV-en på, og det var lys i hytten. Det var da gått rundt 18 timer etter at Gil Ottesen gikk ut av en fremmed bil i Kvanndal, slik politiet har opplyst.

Kontakten kuttet

Politiet ble varslet og startet undersøkelser. Samtidig ba de en person om å ringe Gil Ottesens telefon hvert 10. minutt.

Mobilen var da intakt, og det ringte, men det ble ikke svart. Utpå natten sluttet det imidlertid å ringe, og siden skal telefonen ikke ha vært mulig å oppnå kontakt med.

Det tyder på at mobiltelefonen ikke lå under vann, all den tid det var mulig å ringe til den.