I dag ble de bratteste og mest utilgjengelige skrentene på Byfjellene saumfart i søket etter Norvald Bjørgo (63). Han har vært savnet helt siden tirsdag.

— Letemannskaper fra Forsvaret fant ved 11.30-tiden en død person ved Storfjellet. Det er alt jeg kan si foreløpig, sier operasjonsleder Bjarne Flokenes ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Fredag kveld opplyser politiet at vedkommende nå er fraktet ned fra fjellet..

**Les også:

Klatrere søker etter Norvald**

— I dag vil vi prioritere skrenter og steder der vanlige mannskaper ikke kommer til, sa politiets innsatsleder Frank Listøl.

Fire spesialister fra fjellredningsgruppen til Røde Kors er hentet inn. Totalt deltok over 50 personer i letingen i dag.

Letingen har de siste døgnene pågått også om natten. Mens det har vært mørkt, har lytteposter og hundepatruljer vært ute og lett.

Vitneobservasjoner

Torsdag formiddag søkte letemannskapene i et innskrenket område, etter observasjoner fra vitner som trolig har snakket med den savnede Norvald Bjørgo.

Vitnene møtte en mann som passer til Bjørgos beskrivelse oppe på Vidden. Mannen virket ifølge vitnene forvirret og spurte etter veien til Bergen.

Vitnene pekte mot Bergen i retning Borgaskaret og Isdalen, men advarte samtidig mannen mot å gå der på grunn av det vanskelige terrenget.

GOOGLE MAPS
ANE ELISABETH BØRHAUG (mms)