– Mannen er ikke formelt identifisert, men den savnedes hund ble funnet like i nærheten, så vi antar at det dreier seg om den savnede turgåeren, sier operasjonsleder Inge Verøy ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Mannen ble funnet ved 15.20-tiden, like øst for toppen av Eikåsnipa.

– Dødsårsaken er ukjent. Terrenget tyder ikke på at han har falt utfor en skrent, sier Verøy.

Det var klokken 01.00 i natt at leteaksjonen ble startet, etter at familien meldte turgåeren savnet. Familien hadde da lett på egen hånd i et par timer.

Skrev seg inn i nutboka

– Den savnede er en 36 år gammel mann fra Eikås i Jølster. Mannen er i god form og fjellvant. Klokken 15.00 i går la han ut på tur til Eikåsnipa sammen med en hund, sa operasjonsleder Odd Arve Solvåg i Sogn og Fjordane politidistrikt til bt.no.

To hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder og ni personer fra Røde Kors har deltatt sammen med politi og lokale i leteaksjonen.

Turen til Eikåsnipa tar normalt tre timer, to timer opp og en time tilbake. Den savnede har skrevet seg inn i nutboka på Eikåsnipa i går, men han skal ikke la skrevet noe tidspunkt.

Turgåeren skal ha epilepsi. Han skal være godt kledd, men har brukket armen og har den i fatle. Mannen ble sist sett klokken 15.30 på vei opp mot Eikåsnipa, opplyser leitemannskaper til bt.no på stedet.

ADRIAN JOHANSEN (mms)