Politiet i Bergen ble torsdag kveld oppringt av en jeger som hadde funnet en død person i fjellet.

— Jegeren hadde kommet over en død person på en sti i nærheten av Langedalen, ganske høyt oppe i terrenget, sier Terje Hilland, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Politiet ble varslet klokken 19.20.

Den døde personen var kledd i turklær, og ble funnet i fjellområdet nordøst for Ulriken. Ifølge Hilland er funnstedet på Storfjellet ved Ulriken, i nærheten av Borgaskaret, en populær tursti mellom Arna og Bergen.

Borgaskaret ligger omtrent midt på Vidden.

- Ikke noe unaturlig

— Ut fra meldingen er det ikke noe som tyder på at det ligger noe mistenkelig eller kriminelt bak, sier Hilland.

Luftambulansen ble sendt til funnstedet. Politiet sto også i beredskap, i tilfelle ambulansefolkene ville vurdere dødsfallet og funnstedet som noe politiet burde undersøke nærmere.

— Luftambulansen vil ta en vurdering når de er kommet opp, og vil eventuelt hente politiet om de anser det nødvendig, sier Hilland.

I 21-tiden sier operasjonslederen at det ikke ble nødvendig for politiet å selv dra opp på fjellet.

— Luftambulansen er i ferd med å ta av derfra nå, og tar med seg liket. Politiet tar kontakt med dem når de kommer ned, og vil ta en befaring når den døde er kjørt til Gades institutt, sier Hilland.

Kjenner ikke identiteten

Han forteller at den døde personen er en mann, men kan ikke si noe om alderen eller hvor lenge han har ligget på Vidden.

Etter det Bt.no får opplyst fredag formiddag, skal den omkomne være rundt 30 år gammel.

Mannen ble funnet liggende på stien med ansiktet ned mot bakken.

— Vi vet ikke stort mer enn at ambulansefolkene har konstatert at vedkommende er død. Vi kjenner ikke identiteten hans, sier Hilland.

- Setter dere funnet i sammenheng med noen som er meldt savnet?

— Ikke som jeg vet nå, det vil tiden vise, sier Hilland.

Det skal etter forholdene gå bra med jegeren som fant den døde mannen. Han ble fløyet ned fra fjellet av luftambulansen.

— Han tar det med fatning, sier Hilland.