En svensk statsborger ble nyttårsaften funnet død i et kafebygg på Kværners anlegg på Stord.

Mannen har trolig vært død påstedet i flere dager.

Skal obduseres

Politiet sperret av området onsdag ettermiddag og har begjært obduksjonav den døde hos Gades institutt i Bergen, skriver Sunnhordland.no.

— Vi har ikke mistanke om noe straffbart. Men siden han var alene og det er en mann i 40-årene, gjør vi som rutinene er: Vi bevarer åstedet til vi kjenner konklusjonen av obduksjonen, i tilfelle det skulle komme en overraskelse, sieroperasjonsleder Jarle Utne-Reitan i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til BT.

Obduksjonen skal etter planen være klar fredag.

Meldt savnet

Mannen ble meldt savnetav kjæresten tirsdag da hun ikke fikk tak i ham. Hun skal ha kommet tildistriktet for å delta i nyttårsfeiringen.

— Hun fant ham ikke i leiligheten og ringte til oss i natt. Så ble det foretatt leting på arbeidsplassen. Han ble funnet på et toalett, sier Utne-Reitan.

Klokken 14.17 ble politiet kalt ut til KværnerStord. Kommunikasjonssjef Odd Naustdal i Kværner North Seabekrefter dødsfallet.

— Vi prøver å bistå politiet så godt vi kan, sierNaustdal.

Han vil ikke gå nærmere inn på hvordan de følger oppde ansatte eller hvordan kollegene tar dødsfallet, men sier at de har egne rutiner for å håndtere slike hendelser.

Den etterlatte kvinnen har fått tilbud om kontakt med prest og kommunalt helsevesen. Hun har også med seg en slektning. Ingen av dem har tilknytning til Stord.

Vet du noe om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post