— Det var 31 år gamle Johannes Heidal som ble funnet omkommet i Bjørnefjorden mandag kveld, sier operasjonsleder Kjersti Eidsnes i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Heidal var bosatt på Tysnes, men kommer fra Fusa, skriver radios.no.

— Den omkomne er identifisert og den nærmeste familie er varslet. Vi vil ikke gå ut med navn før hele familien er varslet, sier lensmann Lorentz Lunde på Tysnes til bt.no tirsdag morgen.

Kjørte båt fra Os

  • Den omkomne er bosatt på Tysnes. Han gikk ut med en båt fra Tysnes søndag kveld klokken 23.00. Han var alene i båten. Vi vet ikke om han kantret eller kjørte på land. Det blåste godt sent søndag kveld, sier lensmann Lunde.

Mannen skal være i 30-årene, ifølge politiet. Han hadde ikke på seg noen synlig rednings- eller flytevest da han ble funnet, men en regattajakke som kan inneholde flyteelementer.

- Tilfeldig

Politiet ble varslet om at mannen var funnet rundt klokken 17.15, og politibåten «Kjølen» ble sendt til stedet. Mannen ble funnet rundt to nautiske mil ut fra Os.

— Det var folk på en tilfeldig forbipasserende båt som hadde sett at noe fløt i vannet, sier politibetjent Frode Myklebust på politibåten.

De nærmere omstendighetene er så langt uklare. Politiet vet ikke hvor lenge mannen har ligget i sjøen.

— Vi vet ikke hva som er skjedd. Vi har ikke funnet noen båt i nærheten, sier Myklebust.

Ingen savnet

Det skal ikke være personer eller båter meldt savnet i området, ifølge operasjonsleder Vestrheim. Mannen er ikke endelig identifisert.

— Vi har en teori om hvem mannen kan være, men endelig identifikasjon blir ikke før tirsdag, sier operasjonslederen.

Mannen ble mandag kveld brakt til Gades Institutt. Tirsdag begynner krimteknikere fra Hordaland politidistrikt jobben med å finne ut hva som har skjedd.

— Alt vi har av spor å gå etter finnes på avdøde. Foreløpig holder vi alle muligheter åpne. Søndag var været ganske dårlig, og vinden kan være sterk midt på fjorden, sier Vestrheim.

De antatt pårørende vil trolig delta på identifikasjonen tirsdag.