En bil ble funnet forlatt i grøftekanten ved fylkesveg 53 Årdal i Sogn og Fjordane tidlig fredag morgen, men sjåføren var forsvunnet.

Drøye to timer etter at bilen ble oppdaget, fant en hundeekvipasje fra Norske Redningshunder en mannsperson et stykke fra bilen. Medisinsk personell erklærte personen død klokken 09.13.

Funnet på isen

Ifølge Sogn Avis er det snakk om en mann i 20-årene. Han ble funnet på isen nedenfor ulykkesstedet, bekrefter politiet overfor BT.

— Det ble også funnet blod i bilen, sier operasjonsleder Per Rimmen i Sogn og Fjordane politidistrikt.

— Det var en redningshund som fulgte sporet ut på et islagt vann. Det gikk rimelig fort å finne ham da vi kom i gang, sier operasjonslederen.

Store skader

Bilen havnet på taket utenfor autovernet ved Geithus mellom Årdalstangen og Øvre Årdal. Den har fått det Rimmen karakteriserer som «bra materielle skader».

Det var forbipasserende som oppdaget bilen. Politiet registrerte hendelsen klokken 06.49, men fikk ikke tak i bileieren og satte i gang søk.

En airbag er utløst, og politiet har ingen indikasjoner på at det befant seg flere personer i bilen.

Det er heller ingenting som tyder på at noen andre kjøretøy er involvert i ulykken, men politiet venter nå på at ulykkesgruppen til Statens vegvesen skal ankomme i ettermiddag.

Navnet til den avdøde blir ikke frigjort før pårørende er informert.

Tips eller bilde? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post