SISTE: Klokken ni mandag morgen opplyser Haukeland universitetssykehus at tilstanden til mannen er forverret og at han nå er livstruende skadet.

Kl. 13.30 lørdag fikk politiet meldingen om en arbeidsulykke i Bergen. Det var ambulansetjenesten som varslet dem. En mann lå under roten på et tre i Helldalen.

MMannen havnet i klem under dette treet i Helldalen.
HÅKON BLOCK VAGLE

Han fikk behandling av helsepersonell på stedet før han ble fraktet til Haukeland universitetssykehus. Klokken 15.30 melder Helse Bergen at den 70 år gamle mannen er kritisk skadet.

Fikk behandling

— Han skal ha forsøkt å felle treet da ulykken skjedde, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Hordaland politidistrikt.

Politi, redningsmannskap og ambulanse rykket ut til ulykkesstedet. Mannen skal ha fått hjertestans, men fikk livreddende førstehjelp på stedet.

Til sykehus

- Var det vitner til det som skjedde?

— Det vet jeg ikke. Vi ble varslet om ulykken via AMK, svarer Kolltveit som ikke vet mer om mannens tilstand.

Da BT var på stedet ved 13-tiden, ble mannen båret inn i en ambulanse. Han ble deretter kjørt til Haukeland universitetssykehus.

— Han holdt på å sage ned et tre. Det falt over ham, og han ble liggende under roten, sier vitner til BT.

De ønsker ikke stille opp i avisen med navn, men forteller at fulgte med på trefellingen fra et av husene da ulykken skjedde.

— Vi ringte ambulansen umiddelbart.

Søndag kveld opplyser Haukeland universitetssykehus at mannen fremdeles er alvorlig skadet etter ulykken.