— Vi kan bekrefte at en mann er funnet omkommet etter et fall fra Preikestolen i 16-tiden i går ettermiddag, sier lensmann Odd-Bjørn Næss i Strand til Aftenbladet.

Politiet har gjennomført og skal gjennomføre flere avhør med gruppen som var sammen med den spanske mannen da han falt. Identiteten hans er heller ikke fastsatt.

Hentet ut i dag

Mannen ble hentet ut av området ved hjelp av klatrere og Sea King i dag.

— Den spanske mannen var sammen med en gruppe han hadde truffet i Stavanger, opplyser Næss.

Ifølge avisenStrandbuensto to personer et stykke unna selve stupet, da den forulykkede gikk ut igjen på selve platået, etter alt å dømme for å ta noen flere bilder. Da hørte de andre i følget skrik, men så ingenting.

Mannen falt omtrent 250 meter.

Norsk folkehjelp mobiliserte ti mann for å bistå spanjolens følge etter hendelsen, men traff på dem først da de var nesten nede.

Da var de kalde og våte, ifølge Thor Egil Siem i Norsk folkehjelp. Han vil ikke si så mye om deres forfatning ellers.

— De ble tatt hånd om av politiet, sier Siem.

Første gang

Hendelsesforløpet er fremdeles ikke klarlagt, men politiet legger til grunn at dette var et tragisk uhell. I så fall er det ifølge lensmann Næss første gang det har skjedd at noen har falt utenfor på den måten.

— Tror du det nå kommer krav om bedre sikkerhet rundt turistattraksjonen, sånn som for eksempel gjerder?

— Nei, det tror jeg ikke. Det er som nevnt uhyre sjelden at det skjer ulykker av dette slaget. Det er mange steder som må sikres dersom vi skal tenke slik, sier Næss.

file65do8chkeclh6xibk53.jpg
STAVANGER AFTENBLAD