Litt etter klokken 17 ble det slått ransalarm fra en kiosk i C. Sundts gate på Nordnes. Politi og ambulanse rykket ut.

— To menn forsøkte å rane betjeningen i kiosken. En kunde eller forbipasserende - akkurat det er foreløpig uklart - nøytraliserte den ene av av ranerne. Den andre kom seg unna, forteller operasjonsleder Ronny Lentføhr i Hordaland politidistrikt.

Hadde kniv

Raneren som ble «nøytralisert» var væpnet med kniv.

Det er uklart hva den andre raneren kom seg unna med, men han skal ha blitt påført lettere skader i ansiktet i basketaket.

— Vi er ute og leter etter ham nå, sier Lentføhr.

Den pågrepne raneren og mannen som overmannet ham avhøres nå av politiet. De ansatte i kiosken ble sendt til legevakten for en sjekk, men ingen av dem skal ha kommet fysisk til skade. De skal avhøres senere i kveld.

- Må tenke seg om

Politiet har tidligere advart utenforstående mot å gripe inn i voldsepisoder. Oppfordringen har vært å vente på politiet.

— Man skal i hvert fall tenke seg nøye om, for man kan utsette både seg selv og andre for fare. Men folk er forskjellige og vurderer dette ulikt, og noen er åpenbart kapable til å gripe inn, sier Lentføhr.

Politiet gjør åstedsundersøkelser i og ved kiosken i kveld.

Med kioskranet på Nordnes er det andre gang på få dager at privatpersoner tar ransmenn i Bergen. Søndag ble en annen raner stoppet av butikkinnehaver Aage Børsheim på Sandviken dagligvarer i Ekregaten.

Alexander Vollevik Larsen
Alexander Vollevik Larsen