Rasulykken skjedde ved Omastrand i Kvam ved 11-tiden.

49-åringen hadde ikke en sjanse da han ble truffet av den flere tonn tunge steinblokken. Han døde momentant, med kameraten som hjelpeløst vitne.

De to jevngamle mennene var ute for å hogge trær ved en privat hyttevei, da tragedien skjedde.

— Prøvde å varsle

ý Begge stod langs en vei. Kameraten til den omkomne så at steinblokk løsnet, og prøvde desperat å rope varsku. Det har ikke den omkomne registrert, sier politibetjent Magne Straumstein ved Kvam lensmannskontor.

— Vet dere hvorfor mannen ikke hørte advarselen?

— Nei. Det kan være at han hadde på seg øreklokker i forbindelse med trehogsten.

Kameraten slapp uskadd fra dramaet. Han var eneste vitne til ulykken, og fikk varslet politiet. Ambulansepersonell kom også til stedet, men kunne lite gjøre. Mannen var allerede død.

— Det var en stor steinblokk, kanskje to-tre tonn, sier Straumstein.

Ulykkesstedet ligger en drøy kilometer fra Riksveg 49. Ingen av bolighusene i nærheten ble truffet av steinmassene, og det var heller ikke andre materielle ødeleggelser.

Området er ikke regnet for å være spesielt rasfarlig.

Mannen som var vitne til raset, var naturlig nok sterkt preget av ulykken. Han har forklart seg til politiet om hendelsesforløpet.

— Han har redegjort for det han opplevde. Dette er rett og slett en tragisk ulykke, og det gjenstår ikke mye etterforskning fra vår side, sier fungerende lensmann Samson Håland i Kvam.

TRUFFET AV STEIN: 49-åringen hadde ikke en sjanse da han ble truffet av steinblokken. Han ble drept momentant, med kameraten som hjelpeløst vitne.<p/>FOTO: JAN M. LILLEBØ