To menn som begge er bosatt på Østlandet, satt på tiltalebenken i Sogn tingrett i oktober i år. De var tiltalt for frihetsberøvelse og mishandling av mann i 40-årene fra Møre og Romsdal.

Mishandlingen skal ha skjedd i juni 2010, og skal har vært et oppgjør i forbindelse med en narkotikahandel.

Den ene av de to mennene var også tiltalt for besittelse og bruk av narkotika.

Delvis skyldig

De tiltalte skal ha kidnappet mannen i Årdal og kjørt ham til en hytte på fjellet. Der skal de ha holdt mannen fanget til neste dag. Mannen skal ha blitt bundet fast og slått i hodet med en sabellignende gjenstand, slått i kneet med en hammer og sparket og slått i ansiktet.

Mishandlingen førte til at mannen fikk betydelige kutt— og slagskader.

I retten forklarte de at de to tiltalte at de hadde tatt med seg fornærmede fra Romsdal til Årdal fordi han skulle selge narkotika der.

Den antatte hovedmannen erklærte seg delvis skyldig, mens den andre tiltalte erklærte seg ikke skyldig.

Frikjent for frihetsberøvelse

I dommen heter det at retten ikke finner det tilstrekkelig bevist at fornærmede ga utrykk for at han ville forlate bilen eller senere hytten, eller fysisk prøvde på eller ble hindret i å gjøre dette. Begge de tiltalte ble frikjent for kidnapping.

Hovedmannen ble dømt for mishandling under særdeles skjerpende omstendigheter. Han ble også dømt for mindre narkotikaforseelser, og fikk en straff på tre års fengsel. Han må også betale mannen drøye 60.000 kroner i oppreisning og erstatning.

Den andre tiltalte ble frikjent.