Lastebilen kjørte av veien i Håradalen like ved skisenteret i Røldal. Politiet ble varslet om ulykken klokken 22.43.

Sjåføren — en 38 år gammel mann - ble erklært død av lege på stedet ved 02.30-tiden, ifølge politiet.

— Avdøde blir fraktet til Odda sjukehus. Lastebilen blir sendt til Biltilsynet for undersøkelser. Det er store skader på førerhuset. Redningsarbeidet var svært komplisert, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt.

Fastklemt i fire timer

Utforkjøringen skjedde i en sving på E 134 ved Røldal skisenter. Ifølge politiet var det ingen andre involvert i ulykken.

Føreren av bilen lå fastklemt, opplyste Andersen til bt.no ved 23.30-tiden mandag. Redningsmannskaper forsøkte å få sjåføren løs i over fire timer.

— Det er mye som må fjernes før redningsmannskapene kommer til, opplyste Andersen natt til tirsdag.

Politiet dirigerte trafikken forbi ulykkesstedet.

— Den omkomne er en 38 år gammel rumensk statsborger. Lasten var av metall, det var profiler til autovern. Han lastet på Kårstø og skulle til Spydeberg med lasten, sier lensmann Øivind Rosseland i Hardanger til bt.no.

Vippet over autovernet

Lastebilen var på vei nedover bakkene fra Røldaltunnelen, da sjåføren kjørte i og vippet over autovernet. Ulykken skjedde like før avkjøringen til fylkesvei 520 til Sauda.

Den omkomne kjørte for et firma i Stavanger. Biltilsynet sin ulykkesgruppe er koblet inn og er i arbeid. Både kjøretøyet og åstedet vil bli gransket.

- Det tok lang tid å få sjåføren ut av bilen?

— Det var en omfattende og veldig krevende redningsaksjon. Bilen hadde kjørt utfor, og lasten lå delvis over førerhytten, forteller lensmann Rosseland.

Politiet