I 22-tiden mandag kveld fikk politiet melding om en alvorlig arbeidsulykke på Fitjar Mekaniske Verksted på Fitjar.

Ulykken skjedde i forbindelse med maling og sandblåsing av et skotsk fiskefartøy. Skipet sto på en lekter da ulykken skjedde. Mannen falt fra et stillas og ni-ti meter ned på lekterens ståldekk.

— Det ble forsøkt gjenoppliving, uten hell. Luftambulansens folk erklærte ham død på stedet, sier Fitjar-lensmann Svein Lunde til bt.no.

Etterforsker

Politiet er i gang med å etterforske saken, sammen med Arbeidstilsynet. Ingen er mistenkt for lovbrudd i forbindelse med ulykken.

— Om alle sikringsregler er blitt fulgt, må tiden og etterforskningen vise, sier Lunde.

Stedet er avsperret, og arbeidet er stanset. Politiet gjorde åstedsundersøkelser på mandag kveld, og fortsetter arbeidet tirsdag. Det er for tidlig å si noe om årsaker til at mannen falt.

Politiet, ambulanse og Norsk Luftambulanse ble sendt til stedet da kollegaer av mannen ringte nødtelefonen. Én time senere bekreftet politiet at mannen var død.

Den omkomne er litauisk statsborger. Politiet vil ikke gå ut med flere opplysninger om avdødes identitet før en er sikker at alle pårørende er varslet.

Full arbeidsstans

Alt arbeid på verftet er innstilt tirsdag. Ansatte som ønsker det, får anledning til å snakke med en prest om det som har skjedd. Andre ansatte holder seg hjemme.

— Det er tragisk ulykke som preger oss alle. Tankene våre går til mannens familie, sier verftsdirektør Hugo Strand.

Den omkomne var ansatt hos en av verftets underleverandører, TR Vedlikehold på Husnes. Ledelsen hos dette firmaet tok den tunge jobben med å varsle den omkomnes familie i Litauen tirsdag morgen.

Mannen som omkom, hadde nettopp kommet tilbake til Fitjar etter en måneds opphold hos familien da tragedien rammet.

Bjørg Strømme
Bjørg Strømme