Politiet fikk melding om hendelsen klokken 06.55 søndag morgen og rykket ut til en bolig i Sagvåg. Der var to par til stede, 50-åringen, en mann på 40 år og deres partnere.

Den 40 år gamle mannen ble søndag ettermiddag siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, opplyser Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Bevisstløs

50-åringen, som bodde på adressen, var bevisstløs da politiet kom til stedet. Han ble sendt til Haukeland sykehus med store hodeskader.

Klokken 13.35 melder Haukeland sykehus at han er død, og at pårørende er varslet. Mannen er sendt til Gades institutt, og vil bli obudsert mandag.

— Han har vært utsatt for grov og stump vold. Han var bevisstløs og ikke mulig å få kontakt med da vi kom til stedet, opplyser Jarle Utne Reitan, operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Hva som har skjedd er fortsatt uklart, men de to kvinnene er sentrale vitner i saken. Kjæresten til 40-åringen skal også ha blitt lettere skadet i forbindelse med hendelsen.

— Det har vært et håndgemeng som utviklet seg. Vi vil ikke si noe mer om hendelsesforløpet før detaljerte avhør er gjennomført, sier Reitan.

To par i boligen

Krimteknikere var på vei til boligen søndag ettermiddag. Den pågrepne mannen ble avhørt der søndag.

Ifølge politiet var det to par i boligen. Politiet opplyser at det har oppstått en krangel mellom de to parene.

— Det hadde utviklet seg til en kontrovers og håndgemeng. Kvinnen, som var i lag med mannen i 40-årene, ble lettere skadet, sa operasjonslederen til BT søndag morgen.

Sitter i arresten

40-åringen sitter søndag i arresten i Haugesund, og vil trolig bli framstilt for varetektsfengsling mandag. Politiet vil foreta formelle avhør i løpet av søndag kveld, men har klokken 17 ennå ikke startet det arbeidet.

Det er tatt blodprøver av alle de involverte. Eneboligen på Sagvåg er nå sperret av og sikret som åsted av politiet. Det vil bli foretatt kriminaltekniske undersøkelser.

Reitan sier til BT at enkelte av de involverte i hendelsen er navn som politiet kjenner fra før. Lensmann på Stord, Roald Raunholm, sier til Sunnhordland.no at de involverte ikke er fra et belastet miljø.

— På spørsmål om dette er kjenninger av politiet, fra et belastet miljø, så vil jeg svare nei, sier Raunholm.

SPERRET AV: Politiet undersøker eneboligen.
OVE OLDERKJÆR