Ulykken ble meldt nødetatene klokken 16.50 søndag. Det ble umiddelbart full stopp på E39, hovedveien mellom Bergen og Ålesund.

Politi, brannvesen og ambulanse rykket ut.

Glatt

— Et vogntog har fått sleng på hengeren og truffet en personbil. Føreren, det skal være en mann, satt fastklemt, sa operasjonsleder Kjetil Avsnes i Sogn og Fjordane politidistrikt ved 17.30-tiden.

Avsnes sier det skal ha vært fire personer totalt i personbilen, også barn. Det var glatt på veien da ulykken skjedde. Sjåføren som satt fastklemt er i 40-årene, ifølge politiet.

To innlagt

— Vi vet per nå ikke tilstanden til noen av dem. Det vanlige ved slike ulykker er at de involverte fraktes til sykehus for videre oppfølging og behandling, sa Avsnes til bt.no i 18-tiden.

Ifølge firda.no ble fem personer fraktet til sentralsykehuset i Førde etter ulykken. Nettavisen forteller at en 47 år gammel mann og en 52 år gammel kvinne er innlagt med moderate skader. Tre andre fikk legesjekk da de kom til sykehuset.

Føreren av vogntoget rapporteres å være uskadd.

SISTE: I 18-tiden søndag ble E39 åpnet igjen i begge retninger. Føreren av personbilen skal ha vært bevisst da han ble kjørt til sykehus. Politiet vil foreløpig ikke gå ut med kjønn og alder på de involverte, annet enn at føreren av personbilen er i 40-årene.