En kraftig beruset mann skal ha gått amok på studentpuben på Fantoft lørdag kveld, like før bergensbandet Claymords skulle til å gå på scenen.

Mannen skal blant annet ha bitt to personer.

bt.no har snakket med to vitner til bråket. Ingen av dem ønsker å stå frem med navn. Begge sier at mannen var «dritings» og utagerende.

— Han tok seg en røyk inni lokalet. Da ble han bedt om å gå, og det likte han dårlig. Han sølte øl på folk og bet en av gitaristene i det ene bandet i hodet, og en annen mann i armen, sier en mann som var vitne til hendelsen.

- For lang responstid

Han forteller at politiet brukte minst 25 minutter fra de ble varslet og til de var på Fantoft. Vitnet sier at bråket eskalerte etter et kvarters tid, og han mener derfor at mye kunne vært unngått dersom politiet hadde reagert raskere.

Politiet forteller at vaktene på Fantoft-klubben ringte dem klokken 22.10.

— Vaktene ba da politiet om å ta hånd om en aggressiv person. Politiet hadde ingen ledig patruljebil på det tidspunktet, sier Terje Hilland, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Etter en halvtime ringte vaktene igjen til politiet, og sa at det var full slåsskamp på klubben. Da rykket politiet ut, og klokken 22.50 var en patrulje på stedet, opplyser Hilland.

- Hadde folk drukket mindre ...

— En mann hadde vært i klammeri med flere personer. Patruljen ga mannen pålegg om å holde seg borte fra klubben til i morgen. De som føler seg forulempet må anmelde forholdet, sier Hilland.

- Vitner har klaget på at politiet kunne forhindret slåsskampen, hvis de hadde kommet etter første telefonsamtale. Kunne dere det?

— Det kan godt hende, men vi kan ikke være på alle steder samtidig, sier operasjonslederen.

Han tilføyer at klubben har vakter der som skal holde orden.

— Det er ikke alltid like enkelt for vaktene heller, men hvis folk hadde drukket litt mindre, så hadde nok denne hendelsen heller ikke skjedd, sier Hilland.

bt.no har vært i kontakt med bandet i etterkant av konserten. De sier at de skal anmelde mannen.

BASKETAK: Her går mannen til angrep på gitaristen. Personen til høyre forsøker å få kontroll på den rabiate mannen.
2211-tipser
BITT: Sune Eggen, gitarist i bandet Claymords, ble bitt i hodet av mannen. Bandet fullførte likevel konserten, og sier til bt.no at de vil anmelde mannen.
2211-TIPSER