Atskillige bergensere sto grytidlig opp i dag for å få med seg solformørkelsen. Køen strakk seg om lag 70-80 meter utenfor Ulriksbanens nedre stasjon så tidlig som klokken 0430.

— At det skulle være så mange i kø så tidlig hadde jeg aldri drømt om, sier en stresset men smilende Torbjørn Sirseth som styrer Ulriksbanen. Ulriken var et ettertraktet utsiktspunkt for å få med seg himmelfenomenet. Solen sto nemlig så lavt i horisonten at det var umulig å få sett noe som helst nede i byen.

Vel oppe på Ulriken var det folk overalt. Noen kom rett fra bytur og tok nachspielet på fjellet. Kameratene Hans Bøvre og Pål Hoff var blant dem som forlenget festen fra kvelden i forveien.

— Jeg vil sende en varm takk til Cafe Opera som nektet meg i døren. Uten dem hadde jeg ikke kommet så tidlig i køen, sa en smilende Hans Bøvre.

Andre hadde planlagt i god tid og hadde med seg både kaffe på termos, ullundertøy og niste. Kyrre Pedersen, Torstein Grude og Laila Soltvedt valfartet for fire år siden til Ungarn for å oppleve en total solformørkelse. Denne gangen slapp de å reise så langt.

— Dette er et stort øyeblikk, var de enige om.

MORGENFUGLER: Mange bergensere hadde tatt turen opp på Ulriken for å se solformørkelsen grytidlig i dag.
FOTO: KNUT EGIL WANG