«Det er åpenbart at tiltalte har et aggresjonsproblem», skriver Fjordane tingrett i dommen mot 28-åringen som torsdag ble straffedømt for niende gang.

Denne dommen kom bare tre uker etter at han fikk forkynt sin forrige voldsdom.

Angrep pensjonist

En av episodene han ble dømt for torsdag, fant sted i slutten av november, da 28-åringen var på en restaurant i Høyanger sammen med to andre personer. De tre var beruset og laget så mye støy at innehaveren til slutt ba dem forlate restauranten.

Litt senere forlot to kommunetopper den samme restauranten. De to hadde møttes der for å diskutere en politisk sak. På vei tilbake til bilen passerte politikerne 28-åringen, og det oppsto et basketak mellom 28-åringen og den ene politikeren.

Politikeren, en mann i 60-årene, ble slått ned av 28-åringen og kameraten, og de to skal ha fortsatt å slå og sparke ham mens han lå nede.

28-åringen hevdet i retten at politikeren slo først, og at han handlet i nødverge. Dette har ikke retten festet lit til, og bemerker at det er lite sannsynlig at en edru pensjonist i 60-årene skulle gå løs på ham.

Mishandlet kvinne

Han ble også dømt for vold mot en kvinnelig bekjent, bare tre dager før episoden med de to kommunetoppene. Denne episoden var så grov at retten kategoriserer den som mishandling.

28-åringen skal blant annet ha tatt kvelertak på kvinnen, kastet henne i gulvet og sparket henne flere ganger mens hun lå nede, og dyttet henne ned en trapp.

Retten finner det spesielt alvorlig at volden rammer en ung kvinne som er helt fysisk underlegen i forhold til 28-åringen.

Strengere enn aktors påstand

Aktor la ned påstand om syv måneders fengsel, men en enstemmig Fjordane tingrett syntes dette var for mildt, og dømte mannen til ni måneders fengsel.

Dommen omfatter også trusler mot politiet og skadeverk på den kommunale boligen han leide.

Retten ser alvorlig på at disse voldsepisodene fant sted bare tre uker etter at 28-åringen fikk forkynt sin forrige voldsdom, og anfører at mannen viser liten evne til å ta et oppgjør med voldshandlingene sine.