Politiet ble varslet om mannen klokken 17.44. Han kjørte villmann med traktor, bulket en annen traktor og kjørte rett i et bolighus. Huset på Stødle like utenfor Etne sentrum fikk store skader. Mannen, som er i 50-årene, stakk deretter av i en varebil, ifølge politiet.

Krasjet med politibil

Da politiet forsøkte å stanse varebilen, kjørte mannen inn i en politibil. Kort tid senere krasjet han i en parkert bil i Etne sentrum.

— Mannen er innlagt på sykehus, og har foreløpig ikke vært i stand til å la seg avhøre. Vi kjenner derfor ikke til hva som var bakgrunnen for hendelsen, sier operasjonsleder Norunn Byrknes i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Haugesunds Avis melder at det er en familiefeide som ligger bak skadeverket på bolighuset, og at gjerningsmannen er kjent for politiet fra tidligere.

Barn i huset

Det er uklart hvor alvorlige skader traktorføreren har fått. Ifølge Byrknes holder politiet vakt på sykehuset.

Det skal ha vært mindreårige barn til stede i huset som ble rasert.

— Beboerne søkte tilflukt, og kom ikke fysisk til skade. Men dette har nok vært en stor belastning for dem, sier Byrknes.

Etne kommune har sendt ut et kriseteam som tar seg av familien som har fått ødelagt huset sitt. Heller ikke familien har så langt blitt avhørt av politiet.