En 33 år gammel mann ble alvorlig skadd da en plastbåt med kraftig påhengsmotor krasjet i en molo ved Hanøytangen på Askøy tirsdag kveld.

Ulykkesbåten, en 18 fots plastbåt med en mindre jolle på slep, traff moloen i stor fart. Politiet ble varslet om ulykken klokken 23.15.

Vitner har forklart at tre personer stakk fra stedet i en plastjolle.

Tilbake på land lå to personer, én av dem med alvorlige skader etter sammenstøtet med fjellveggen.

Sendt til sykehus

Den skadde 33-åringen skal ha vært bevisst da han ble fraktet til sykehus.

— Helsepersonell på stedet har gitt tilbakemelding om at vedkommende er alvorlig skadd. Han blir nå fraktet til sykehus, sa operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt like før midnatt.

Haukeland Universitetssykehus bekrefter onsdag morgen at 33-åringen er alvorlig skadd.

Den andre som ble igjen på land etter molokrasjet, en mann i slutten av 20-årene, sitter i arresten på politihuset i Bergen sentrum.

— Den ene av de to har forklart at han ikke kjenner de tre som stakk. Vi er nok ikke overbevist om at det er tilfelle, sa Kronen litt etter midnatt.

- Ulykkesbåt stjålet

Politiet mistenker at de involverte i ulykken var ruspåvirket, og har sikret seg blodprøver fra de to personene de har kontroll på.

Eieren av ulykkesbåten har forklart at båten ble stjålet tidligere tirsdag kveld. De involverte vil bli siktet for tyveri og kjøring i ruspåvirket tilstand.

Enn så lenge er det uklart hvem som satt ved roret da båten dundret i moloen.

— Vi har ikke fått tak i de tre som stakk av, sier operasjonsleder Terje Magnussen onsdag morgen.

Søkte med dykkere

Da meldingen om båtkollisjonen kom, visste ikke politiet hvor mange som var om bord i båten, eller om flere var skadet.

Brannvesenet sendte dykkere fra Bergen og brannfolk fra Askøy, opplyser vaktkommandør Stig Tetler ved 110-sentralen i Hordaland.

— Branndykkere har søkt i området for å sikre at det ikke ligger noen igjen i vannet, men så langt er det ingenting som tyder på at det er tilfelle, sier Kronen.

Like før klokken 01 avsluttet dykkerne søket, uten resultat.

KRAFTIK SAMMENSTØT: Hele baugen sto fast i fjellet etter kollisjonen.
MARITA AAREKOL