Letemannskap fant like før klokken 21.30 lørdag kveld den 28 år gamle mannen som har vært savnet fra «Styrkeprøven Rett Vest» siden klokken 11 lørdag formiddag.

– Mannen ble funnet omkommet, og har antagelig falt utfor en 20–30 meter høy skrent, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Ole Geir Magnussen, til bt.no.

Den omkomne ble funnet ved Rambjørgsgjelet nærmere Unneland, ifølge politiet. Pårørende er varslet.

Helikopter fra Hovedredningssentralen i Sør-Norge, frivillige fra Røde Kors, politi og redningshunder deltok i det omfattende søket.

Søndag formiddag gikk politiet ut med navnet på den omkomne. Han heter Sondre Arvesen, og er født 27. september 1980. Minnegruppe

Det er allerede opprettet en gruppe til minne om Arvesen på facebook. I løpet av kvelden har tallet på medlemmer steget til nær 300. – Jeg ville hedre og ære Sondre for den personen han var, sier kollega Kim Kimazinho Fjeld, som opprettet gruppen.

Han beskriver kameraten som en atletisk mann med godt humør.

– Han var stor fan av AC/DC og Guns n Roses, og en ivrig Brann-supporter. Han var en fantastisk mann.

– Trist

– Nå er alt bare trist. Vi tenker først og fremst på familien, sier talsmann for arrangørene, Jan Wilhelm Werner.

Han var lørdag kveld preget av ulykken, og kunne ikke si hva slags konsekvenser ulykken vil få for arrangementet.

– Det er klart at dette er så alvorlig at vi må vurdere enda grundigere om vi skal fortsette med arrangementet, sier Werner.

– Det regnet kraftig hele lørdag. Vurderte dere å avlyse arrangementet?

– Vi sjekker værmeldingene nøye i forkant, men foruten at det regnet var det ikke så dårlige forhold. Tilbakemeldingen fra andre deltakere var at de følte seg godt ivaretatt.

For fem år siden mistet to menn livet under den samme styrkeprøven. 28. august 2004 falt Eirik Bratland og Henning Madsen utfor Markskilfossen og mistet livet.

I ettertid kom det frem at dette løpet burde vært avlyst ut fra værforholdene. Arrangementskomiteen beklaget flere forhold rundt ulykken og måten de pårørende ble fulgt opp .

Dårlig vær

Det var dårlig vær og skodde i området da 28-åringen forsvant. Mannen, som er født i 1980, skal ha vært tynnkledd.

– Mannen ble sist sett på redningshytten. Klokken 11 ringte han samboeren og sa at han skulle gå ned til Unneland og være der klokken 12. Siden har ingen hørt noe, sa Norvald Bergsfjord, politiførstebetjenten som ledet aksjonen, til bt.no tidligere i kveld.

Politiet fikk melding om at mannen var savnet først klokken 16.15. Mange frivillige

Mange frivillige deltok i letingen.

– Folk kommer kjørende og tilbyr seg å lete. Turgåere og kajakkpadlere i området har også meldt seg, sa Bergfjord.

Før ni kom det melding om at 28-åringen ble sett ved Liavarden i 12-tiden i dag. Dermed kunne leteområdet innsnevres noe.

Et helikopter søkte også i området, men måtte gi seg grunn av dårlig sikt.

Skulle treffe samboer

– Vi har en deltaker som har vært litt dårlig i magen, og som ga beskjed på meldeposten at han ville bryte og treffe samboeren sin på Unneland. Men hun har ikke fått kontakt med han, sa Jan Wilhelm Werner, leder for dugnadsgjengen som arrangerer turen, til bt.no mens leteaksjonen pågikk.

– Vi har vært og sjekket i området og sjekket våre lister, og nå er politiet koblet inn i saken. Vi gjør alt vi kan for å prøve å sirkle han inn og være behjelpelig for politiet, sier Werner.

Han forteller at det har vært mye nedbør i området, og at det er sleipt i terrenget. Den savnede 28-åringen var i god fysisk form og godt kjent i området, ifølge Werner.

Rundt 15 personer fra Røde Kors deltok i søket. Letegruppene arbeidet fra Bontveit og i området mellom Unneland og redningshytten.

– Vi har sendt ut folk på alle stier ned fra området. Vi håper at han sitter på en sti, men tror at han har tatt en annen vei ned enn der som løypen går. Ellers ville han blitt observert av de andre løperne, sier Knut Eknes, som er områdeleder i Røde Kors.

Det ble sjekket om andre løpere kunne ha observert 28-åringen.

154 personer deltok i turen på Gullfjellet. Ifølge nettsiden til «Styrkeprøven Rett Vest» går løypen hovedsakelig i fjellterreng over åtte fjell, er 50 kilometer lang og innebærer 3000 meter oppoverbakker.

«Styrkeprøven Rett Vest» opplyser på nettsidene sine at «det er ikke noe organisert sikkerhetsopplegg. Alle deltar på eget ansvar og er ansvarlige for sin egen sikkerhet».

I januar døde motbakke— og orienteringsløperen Jon Tvedt på Gullfjellet.

LETER: Røde Kors, politi og redningshunderer satt inn i søket etter den savnede 28-åringen.
ØRJAN DEISZ