Marcin Dudek (34) døde etter å ha blitt slått ned utenfor Vaagen pub i Strandkaien i november i fjor. 34-åringen ble slått inn i en glassrute ved totiden om natten, og falt ned med bakhodet i asfalten.

Han døde av hodeskadene fire dager senere.

I mars ble en nå 28 år gammel mann fra Litauen dømt til fire års fengsel for dødsvolden.

Overprøvde juryen

Da Gulating lagmannsrett behandlet ankesaken i slutten av september, svarte juryen nei på både skyldspørsmålet om dødsvold og tilleggsspørsmålet om legemsfornærmelse, skriver BA.

Frikjennelsen ble imidlertid kortvarig, da de tre fagdommerne mente avgjørelsen var åpenbart uriktig, og overprøvde juryen, ifølge BA. Dermed må litaueren møte i en ny rettsrunde 3. desember.

28-åringen nekter straffskyld, og forklarte i tingretten at at Dudek og en annen mann rettet flere slag mot kroppen hans, men det er ikke funnet slagmerker som støtter dette.

Han kjente ikke offeret fra før. Ifølge et av vitnene skal volden ha skjedd uten noen foranledning.

Ba om å bli løslatt

I tingretten la dommerne til grunn at det har vært en kort ordveksling forut for slagene, slik to nigerianske kvinner forklarte. Tingretten konkluderte med at det ble brukt betydelig kraft i slagene, og fant det bevist at tiltalte i lovens forstand måtte innse at slagene kunne få dødelige følger.

Litaueren ble der dømt til å betale 290.000 kroner i erstaning og oppreisning til de etterlatte.

Ifølge BA ba 28-åringen om å bli løslatt fra varetekt i påvente av den nye rettsrunden, men lagmannsretten mener det er stor fare for at han vil rømme landet og unndra seg straff dersom han blir satt på frifot.