Like etter klokken åtte fredag morgen fikk politiet melding om at en mann hadde blitt påkjørt ved innkjøringen til Foldnes kirke på Straume.

— Uklare omstendigheter

— Da vi først ankom stedet ble det fortalt av vitner at det skal ha være en sort varebil som har kjørt på ham og deretter stukket fra stedet, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Hordaland politidistrikt.

Men det viste seg å ikke stemme.

— Vi har kommet over en mann i 50-årene på stedet som har skader på bilen sin. Han var ikke edru, sier Kolltveit.

Bilen til mannen har blitt hentet av Viking, og føreren ble fraktet til legevakten for utvidet blodprøve. Klokken 10.30 startet politiet avhør av mannen.

— Han har ikke førerkort da dette har blitt tatt fra ham tidligere, og alt tyder på at den sorte varebilen det ble meldt om ikke har eksistert. Ikke i dette forholdet ihvertfall, sier operasjonslederen.

Sendt til Haukeland

Politiet ankom sammen med ambulanse under ti minutter etter at meldingen kom. Den skadde mannen (23) ble behandlet på stedet av ambulansepersonell før han ble fraktet til Haukeland.

— Vi vet ikke noe om skadeomfanget ennå, men patruljen er på stedet og avhører vitner, sa operasjonsleder Kolltveit klokken 9.30.

Da holdt patruljen fortsatt på med undersøkelser på stedet.

— Veien har vært stengt i perioder i forbindelse med dette, men den skal være åpen nå, sier Kolltveit.