En 23 år gammel mann døde etter at han ble knivstukket på Askøy natt til søndag. En annen mann ble også skadet i angrepet, som skjedde litt etter midnatt.

I en pressemelding søndag ettermiddag skriver politiet at mannen døde av skadene på Haukeland Universitetssykehus klokken 12.30 søndag.

En 29 år gammel mann er pågrepet og siktet for knivstikkingen. Politiet har i natt jobbet med tekniske undersøkelser og avhør av vitner.

— Den antatte gjerningsmannen er nå siktet for forsettlig drap. Det vil bli tatt stilling til fengslingsspørsmålet på mandag, skriver Hordaland politidistrikt i en pressemelding.

Blødde kraftig fra magen

Det var 17 minutter over midnatt natt til søndag at politiet fikk melding om at en mann var stukket med kniv i en bolig på Kleppestø. Åstedet ligger i et nytt boligfelt i Stongafjellsbakken på Askøy utenfor Bergen.

Den 23 år gamle mannen skal ha blødd kraftig fra magen før han ble hentet i ambulanse. En annen mann, også han 23 år gammel, ble også skadet i basketaket.

Både siktede og de to 23-åringene skal ha vært deltakere på en større privatfest. De to som ble knivstukket skal ha tatt seg inn i en naboleilighet, der volden fant sted etter en krangel.

Hvorfor de gikk inn der, er ikke kjent.

— To av festdeltakerne har, av en grunn som foreløpig er uklar, tatt seg inn i en naboleilighet. Her har de blitt stukket med kniv av en 29 år gammel mann som bodde i leiligheten, sier operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt.

Den antatte gjerningsmannen bor alene. Noen av de rundt 20 festdeltakerne hadde holdt 29-åringen fast til politiet kom.

Politiet mener å ha klarlagt motivet for knivstikkingen, men ville natt til søndag ikke offentliggjøre denne informasjonen. Etter det bt.no kjenner til, skal knivangrepet ha skjedd like ved inngangsdøren.

Politiet har funnet kniven

23-åringen som døde skal ha blitt stukket én gang i magen med kniv og skal ha blødd kraftig. Han ble sendt til Haukeland universitetssykehus, der han søndag døde av skadene.

Også den pågrepne 29-åringen ble sendt til Haukeland for kontroll.

— Det var snakk om skader i forbindelse med slåsskampen, sier operasjonsleder Konrad Grindeland til bt.no søndag morgen.

Den andre 23-åringen ble stukket i armen og fikk lettere skader. Han ble behandlet på legevakten på Askøy.

Åstedet ble i natt sperret av, og store politistyrker holdt vakt mens krimteknikere undersøkte leiligheten.

— Krimteknikere er ferdige på stedet. Vi har beslaglagt kniven vi mener ble brukt, sier Steimler.

PÅGREPET: Her fraktes den antatte gjerningsmannen bort fra stedet.
OLE VALAKER
FESTLOKALET: De to mennene som ble knivstukket, kom fra en fest i dette lokalet da de oppsøkte den antatte gjerningsmannen.
OLE VALAKER