En 21 år gammel mann er tiltalt for å ha påført en annen mann store skader under en voldsepisode i Vaksdal i april i år.

Det var utenfor utestedet Gullbaren at volden skal ha funnet sted. Ifølge tiltalen slo gjerningsmannen ned den fornærmede, som er i 30-årene. Deretter skal den tiltalte ha satt seg oppå mannen og slått ham gjentatte ganger i ansiktet og hodet.

Flere brudd og hjerteinfarkt

Fornærmede ble senere samme natt funnet bevisstløs i et veikryss. Etter først å ha blitt fraktet til sykehus på Voss, ble det klart at han trengte behandling i Bergen. Han ble derfor fraktet videre til Haukeland, hvor tilstanden ble betegnet som kritisk.

Skadene fornærmede ble påført under hendelsen, var ifølge tiltalen flere brudd i hodeskallen, livstruende hjerneblødning og flere hjerteinfarkt.I et intervju med BT, sier mannen at han drøye tre måneder etter episoden, fremdeles er sykemeldt som følge av hendelsen.

— Jeg går fortsatt til fysioterapeut og behandling, og skal også inn til Haukeland for kontroll, sier mannen, som ønsker å være anonym.

Kritisk etter hendelsen

Tilstanden til fornærmede var ifølge han selv i en periode kritisk.

— Det kunne helt klart gått mye verre, og jeg var på grensen til å miste livet. Heldigvis går det bedre med meg i dag, sier mannen.

Flere vitner

Politiet anslo etter hendelsen at omkring 15 vitner oppholdt seg i nærheten. Selv har fornærmede hukommelsestap fra selve episoden.

— Jeg husker ingenting fra den kvelden eller dagene etterpå, og har forklart til politiet at det er lite å hente fra meg på det punktet, sier mannen.

Det har ikke lykkes BT å komme i kontakt med den tiltalte 21-åringen eller hans forsvarsadvokat i forbindelse med tiltalen.