Politi, helse og brann rykket i 12-tiden torsdag ut til Vigdarvannet i Sveio, etter meldinger om at en mann hadde falt i vannet.

— Han er brakt opp av vannet, er bevisstløs og mottar nå behandling av helsepersonell på stedet, meldte operasjonsleder Jarle Utne-Reitan i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt rett etter ulykken.

Utenlandsk statsborger

21-åringen ble fraktet bevisstløs til Haukeland universitetssykehus, men livet sto ikke til å redde.

Torsdag kveld sier politiet til bt.no at 21-åringen er erklært død. Det var h-avis.no som først omtalte den fatale utgangen på ulykken. De skriver også at den omkomne mannen er fra Georgia.

— Sannsynlig dødsårsak er drukning, men det er begjært rettslig obduksjon. Den vil sannsynligvis bli gjennomført fredag, sier operasjonsleder Håkon Tornes i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til bt.no.

— Vi jobber med varsling av pårørende. Det er snakk om en utenlandsk statsborger, sier han.

Svømte i pause

Meldingen kommer samme dag etter at det ble kjent at en annen mann er funnet på 45 meters dyp i Odda. Knut Arne Roseth (19) hadde vært savnet siden 17. mai.

21-åringen som omkom i Sveio, var ansatt i et firma som drev med arbeid like ved vannet.

I en pause svømte han ut til en badeplattform. Da han skulle svømme inn fra denne forsvant han under vann. Kollegene varlset nødetatene umiddelbart.

Sveio brannvesen ble varslet kl. 11.59. Sju minutter senere hadde brannmenn derfra fridykket ned til to-tre meters dyp, hentet mannen opp og fått ham til land.

- Ikke arbeidsulykke

— En lynrask og resolutt aksjon fra de lokale brannmannskapenes side, ifølge Utne-Reitan.

Ambulanse og legebil fra Haugesund sykehus var på stedet kl. 12.02 og startet umiddelbart med livreddende førstehjelp.

Han ble i 13-tiden flydd med luftambulanse til Haukeland sykehus, fortsatt bevisstløs.

— Mannens kolleger blir nå tatt vare på av bedriftens HMS-ansvarlige. Arbeidstilsynet ble tidlig varslet, men vi anser ikke dette som en arbeidsulykke da forholdet skjedde under svømming i en pause fra arbeidet, sa operasjonsleder Utne-Reitan.

Ulykken vil bli fulgt opp av Sveio lensmannskontor.

Vet du noe? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post