En bil og en motorsykkel har fredag kveld kollidert ved Europris i Norheimsund. En mann (20) ble fraktet til Haukeland i luftambulanse, og tilstanden er alvorlig.

— Pasienten er alvorlig skadet, heter det i en pressemelding fra Haukeland universitetssykehus fredag kveld. Lørdag formiddag er tilstanden hans uforandret.

Hendelsesforløpet blir etterforsket av Kvam lennsmannskontor. Politiet har beslaglagt førerkortet til føreren av bilen, som er en mann i 30-årene.

— Det er foretatt forerkortbeslag på bakgrunn av hendelsen, men det er ikke mistanke om promillekjøring, sier operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt til bt.no fredag kveld.

- Så alvorlig ut

Politiet fikk meldinger om ulykken klokken 19.07 og lensmannskontoret i Kvam rykket ut til stedet.

— En motorsyklist og en bil har kollidert. Motorsyklisten var bevisstløs da vi kom til stedet. Han er nå transportert til Haukeland sykehus. Tilstanden er ukjent, sier Wallestad.

Jan Lygre bor i Norheimsund sentrum, rett i nærheten av ulykken.

— Det så ut som en ulykke der en motorsykkel og flere biler var involvert. Luftambulanser landet rett ved stedet der ulykken skjedde, forteller han.

— Motorsykkelen lå i veien i deler. Det så ganske alvorlig ut, sier han.

Trafikken normalisert

Etter ulykken ble det meldt om store trafikale problemer på stedet. Mannskaper fra Brannvesenet var på stedet og en stund ble trafikken omdirigert manuelt.

— Siden dette har blitt hovedfartsåren mellom Bergen og Østlandet nå er det selvfølgelig kaotisk. Vi forsøker å gjøre det beste ut av situasjonen, sier Geir Bøe, vaktkommandør i Brannvakta til bt.no i 20-tiden.

I 21-tiden er veien åpen og trafikken skal ha normalisert seg.

— Der er en del biler, men det ser ut som om trafikken går helt normalt. De har sluttet å omdirigere trafikken nå, sier Jan Lygre fra Norheimsund.

kø-ulykke.jpeg
2211-TIPSER