I januar ville Sunnmøre tingrett at den drapssiktede romsdalingen skulle sone videre i fengsel. Det skjedde aldri, fordi 23-åringen selv ikke tok telefonen og ikke returnerte skjemaet han skulle.

I oktober 2012 ble mannen dømt til 90 dagers fengsel for vold og trusler mot flere personer, blant annet mot en lensmann og en politibetjent.

I midten av januar i år la han seg inn på avrusning på en klinikk.

Etter fire dager ble han overført til avrusningskollektiv i Trøndelag.

Mens han var til avrusning, ble mannen 23. januar dømt på ny.

Denne gang fikk han 21 dagers fengsel av Sunnmøre tingrett, også da for vold og trusler mot politiet, i tillegg til vold mot eks-samboeren.

I slutten av februar skrev han seg ut fra rusinstitusjonen, og 28. februar startet soningen av dommen fra oktober i fjor.

23-åringen ble prøveløslatt 6. april.

Den nå drapssiktede mannen har ennå ikke sonet den siste dommen. I går sendte Sunnmøre politidistrikt ut en pressemelding for å redegjøre for hvorfor han ikke er blitt kalt inn til soning.

Ifølge politiet ble det gjort flere forsøk for å få en bekreftelse på at dommen var forkynt. Først etter gjentatte purringer, kontakt med slektninger og gjentatte avtaler, returnerte 23-åringen skjemaet der han bekreftet at han hadde fått dommen tilsendt.Dermed ble ikke dommen fra januar sonet sammen med resten. Ifølge politiet gjenstår 14 dagers fengselsstraff. Han ville dermed sluppet ut 20. april i stedet for 6. april.

— Dersom mannen hadde fått forkynnelsen før endt soning, ville likevel soningen vært avsluttet i april, skriver politiet i sin pressemelding.

Både hans forsvarer Reidar Andresen og flere venner av 23-åringen, sier til BT at det gikk gradvis verre med ham etter at han slapp ut. Han gikk regelmessig på et jobbsøkerkurs frem til begynnelsen av august, da han hoppet av.

— Han var inne i en god stim og hadde skikket seg vel. Så fikk han et tilbakefall på sensommeren, sa Andresen til BT i går. 23-åringen skal ha vært sterkt ruset da han drepte Anja Weløy Aarseth 28. august.