Rune Osmundsen fikk et brev fra en i familien for noen dager siden. Sammen med brevet kom et krav fra Posten Norge på kr. 13,50. Kravet var tapet fast til brevet og påklistret masse røde merker.

— Det så veldig alvorlig ut. Det var så vidt jeg torde å ta i brevet, ler Osmundsen.

- At de gidder

Posten Norge oppjusterte sine portotakster ved årsskiftet. Det koster nå seks kroner å sende et vanlig brev. Brevet til Rune Osmundsen var frankert med et «gammelt» frimerke på kr. 5,50. De manglende 0,50 øre ble tillagt et gebyr på 13,50. Totalregningen beløper seg dermed til 14 kroner.

— Jeg skjønner ikke at de gidder å bry seg med 50 øre og synes det er litt pussig, mener Osmundsen.

— Jeg ringte til Posten og spurte om de mente dette seriøst. De skjønte at det nok var litt urimelig. Hun som svarte gjorde nok bare jobben sin stakkar.

— Har du betalt?

— Nei, men jeg må nok pent grave dypt i lommen og se om jeg finner 14 kroner. Ellers kommer de sikkert med inkassokrav, sier Rune Osmundsen.

— Men innholdet i brevet var hyggelig, så da var det vel kanskje verdt 14 kroner likevel.

Koster like mye

— Informasjonen om portoøkningen har vært bra nok. I tillegg har vi jo gitt folk noen uker å venne seg til dette på. Det er det det koster å drive portokontroll. Det er rett og slett inntektssikring. sier informasjonsdirektør i Posten Norge, Eivind Rossen.

— Man kan smile av at vi krever gebyr for en manglende 50-øring, men poenget er at det tar like lang tid og koster like mye å drive portokontroll om det mangler 50 øre eller 50 kroner.