I stedet har de bare mistet tilbud. Så som en gymsal de disponerte, som nå er blitt Bergen Fengsel sin. Hovding arrangerte også vanntilvenningskurs for barn i et basseng på Habiliteringsavdelingen for voksne funksjonshemmede på Breistein (tidligere Vestlandsheimen). Det er det også slutt på, selv om det ligger planer i kommunen om at tredjeklassingene skal få svømmeopplæring der.

Jan-Ove Olsen, instruktør i turngruppen og nestleder i turnstyret i Hovding, rapporterer om for liten plass på Haukås skole til plasskrevende utstyr.

– Vi trenger en ny hall. Situasjonen er egentlig helt uholdbar. Å trene på skolen betyr at vi må stable vekk utstyret vårt på i et for lite rom. Vi kan heller ikke gå til innkjøp av nytt utstyr, som vi sårt trenger. Fordi vi ikke har plass, forteller han.

Idrettslaget stiller også lengst bak i køen når det skal arrangeres tilstelninger, da kommer de bak skolen og alle tilstelninger i Haukås musikkhus.

Mona Langeland er aerobicinstruktør i klubben, og trener for damene i Haukås Musikkhus. Hun bodde selv i området, men forteller at hun flyttet mye fordi familien ikke syntes tilbudet til barna deres var bra nok i Leikvang/Haukås-området.

– Jeg følte at jeg kjørte taxi med ungene mine til trening hver ettermiddag. Dessuten var jeg redd for dem når jeg sendte dem bort på friidrettsanlegget og grusbanen for å spille fotball. Det er mange rare elementer som bor der ute. Vi følte oss ikke trygge, rett og slett. Her vi bor nå, er det hall og kunstgressbane i gåavstand for ungene, og alle fasiliteter, forteller hun.

DESPERAT ETTER HALL: Line Brudvik Myhr (midten, bak) er instruktør for foreldre og barn-turnpartiet til TIL Hovding. Sønnen Henrik (3) får utfolde seg i gymsalen på Haukås skole, hvor Hovding må holde treningene sine, i mangel av egen hall.
Brekke, Eirik