I 2009 ble han stanset av politiet ved kjøpesenteret på Sletten på Landås i Bergen. Ved 14.30-tiden en onsdag kjørte han sin kostbare bil til senteret og hjem igjen, til tross for at han verken var edru eller hadde gyldig sertifikat.

På veien oppsto et mindre uhell. Mannen ble tatt av politiet, og det ble målt promille på 2,19.

— En trist historie Mindre enn en måned senere var han på farten igjen. Denne gangen også fra sitt hjem til kjøpesenteret på Sletten. Turen endte med et trafikkuhell, riktignok med mindre skader. Politiet oppdaget mannen, og det ble konstatert promille på 1,82.

— Dette er en trist historie om en mann med store alkoholproblemer, sier hans forsvarer Fredrik Verling.

Han ønsker ikke å uttale seg ytterligere, fordi han ikke vil bidra til mer oppmerksomhet rundt sin klient.

Bor fornemt Den godt voksne mannen er tidligere dømt tre ganger for å ha kjørt i fylla før de to ulovlige kjøreturene i 2009. Den siste dommen skrev seg fra 2000. To ganger etter det har han ført båt i beruset tilstand.

Den godt voksne mannen bor i et av byens mest fornemme strøk og er god for mange millioner kroner. Retten mener derfor 90 dagers betinget fengsel og en bot på 150.000 kroner er passende for millionæren. Han har tilstått og lagt seg flat. Retten har dømt ham til å gjennomgå promilleprogram, noe han har takket ja til. Holder han seg innenfor loven, slipper han dermed å måtte sone i fengsel.

bt.no har forsøkt å komme i kontakt med mannen, men han har ikke besvart våre henvendelser.