Inntil i fjor høst kunne en innhente reiseopplysninger på internett på adressen ruteopplysningen.no. Telefontjenesten er kjent som 177.

En ny og mer avansert tjeneste, utarbeidet av det tyske selskapet HaCon, er nå utviklet, og har overtatt for ruteopplysningen. Adressen er www.web2051.no. — Her mangler masse informasjon. Vi har registrert tilbakemeldinger med både ris og ros. Vi er i gang med en prosess og beklager ulempene dette medfører. Det er i alt 6000 holdeplasser i Hordaland. Vi er i ferd med å legge inn hele kartverket og samtlige holdeplasser, sier Blytt til BT, som ber om forståelse for at dette tar tid.

I går morges skulle Jon Arne Husebø med bussen fra Kartveit til Knarvik, og videre til Bergen sentrum. Han forsøkte å orientere seg ved hjelp av den nye søkemotoren på nettet.

— Det nærmeste Kartveit jeg kom, var et sted som het Kartveitskiftet. Hadde ingen anelse om hvor det var. Nå har jeg imidlertid funnet ut mer om stedet. Kartveitskiftet ligger fascinerende nok i Hjellestad-området, fnyser Husebø, som kun fant to daglige bussavganger fra Knarvik til Bergen.

— Det er fullstendig rotete, og håpløst å orientere seg. Det er mange fordeler med å bruke web, ikke minst blir papirforbruket redusert. Men da må tjenesten fungere. Dette fremmer ikke bruken av kollektivtransport, sier Husebø oppgitt.

— Ruteopplysningen for Bergen og nærmeste omegn er stort sett komplett nå. Opplysningene for Nordhordland vil være på plass innen 14 dager, lover Blytt.

Samferdselssjef i Hordaland, Magnus Vestrheim, er opptatt av at nettsiden blir utviklet og vedlikeholdt.

— Jeg setter min lit til at de ansvarlige operatører gjør hva de kan for å få orden på dette, sier Vestrheim.