— Vi er overveldet over responsen vi har fått etter vi startet innsamlingsaksjonen for Nauroz, sier Maria Paulsen.

I forrige uke tok hun og klassekameratene hennes på Langhaugen videregående skole initiativet til innsamlingsaksjon til støtte for den 10 år gamle jenten som nå er pasient på Haukeland Universitetssykehus.

Bøsseaksjon

Mange har ringt og kontaktet Maria fordi de vil støtte og hjelpe til med innsamlingen.

— Det er ikke bare bergensere som ringer. Jeg har fått telefoner fra alle kanter av landet. Alle spør hvordan de best kan hjelpe til med å støtte aksjonen

Akkurat nå planlegger klassen en bøsseaksjon.

— Vi har fått låne bøsser av Domkirkens menighet og vil gå rundt med bøsser i sentrum, sier hun.

I går var det ikke helt bestemt når aksjonsdagen blir, men Maria regner med at elevene på Langhaugen blir å se på byen med bøssene enten lørdag eller en ettermiddag i begynnelsen av neste uke.

Danseforestilling

Maria og klassekameratene hennes går andre året på danselinjen på Langhaugen. Litt seinere på året planlegger de en danseforestilling på skolen. Inntektene de får skal settes inn på kontoen som er opprettet til «Ny dag», som aksjonen heter.

Ennå vet ikke klassen hvor mange penger som har kommet inn til kontoen. Første seinere i uken får de en oppdatering fra banken. Da vil også Røde Kors ha oversikt over hva som er satt inn på kontoene hjelpeorganisasjonen har opprettet for brannskadde i Afghanistan.

Skal opereres

Det er nå ti dager siden Nauroz kom til Brannskadeavsnittet på Haukeland Universitetssykehus. Informasjonsdirektør Mona Høgli opplyser at jenten er i bedring, men at hun fremdeles har en lang og omfattende behandling foran seg. Seinere denne uken skal hun opereres på nytt. Faren, Giran som følger henne, er også pasient på sykehuset.

GIR FOR Å HJELPE: Mange vil hjelpe Maria Paulsen og klassen hennes på Langhaugenvideregående skole med å samle inn penger til brannskadede Nauroz Giran fra Afghanistan.ARKIVFOTO: ARNE NILSEN
Nilsen, Arne