Daglig leder Rune Olsen hos Rørkompaniet er positiv til kvinnelige rørleggere. Han tror kvinner er viktige på alle arbeidsplasser.

— Jeg har merket en betydelig bedring av miljøet når vi har ansatt kvinner i firmaer jeg har jobbet hos tidligere. Det sier seg selv at det kan bli en del tunge løft på enkelte arbeidsplasser, spesielt på anleggsplasser og nybygg. Men vi driver mest med service, og da har kjønn ingenting å si, forklarer han. Han legger til at rørleggeryrket er blitt mye lettere de siste 20 årene, på grunn av at det brukes en lettere type rør.

Også Arild Arildsen i Bergen Rørleggerservice mener kvinnelige rørleggere blir behandlet likt som mannlige. Han vet likevel ikke hvordan han ville ha behandlet en jobbsøknad fra en kvinne.

— Vi er bare et lite firma, og har aldri hatt forespørsler fra kvinner. Jeg tør ikke si hvorfor det er så få kvinnelige rørleggere. Det er mange tunge løft i dette yrket, varmtvannsberedere som må bæres til andre og tredje etasje. Det tror jeg kvinner kan slite med. Men faglig sett tror jeg kvinner er like bra som menn, kanskje er de enda mer ansvarsbevisste, sier han.