— Vi får alltid mange spørsmål like før en frist. Før 15. april kommer det mange spørsmål fra elever i videregående skole, sier Dag Vartdal Carlsen ved rettleiingstenesta.

Han og kollega Marte Nørve Årvik tilbyr hjelp til både elever som har tenkt seg en studenttilværelse på høyden, og til studenter som allerede er inne på universitetet.

Mange elever lurer på hva poenggrensene er for de ulike fagene, hvilke fag som er åpne, og noen vil også ha hjelp til å regne ut sin egen snittkarakter.

De fleste får svar på grunnleggende spørsmål på utdanningsmesser og fra Universitetets veiledere som reiser rundt på skolene. Derfor er det få som er helt blanke når de tar kontakt med rettleiingstenesta.

— Vi får få spørsmål av typen «jeg aner ikke hva jeg skal studere, kan dere hjelpe meg». De som henvender seg hit er ofte spesifikke. En del tar også kontakt på telefon og e-post.

GODE HJELPERE: Marte Nørve Årvik og Dag Vartdal Carlsen hjelper elever og studenter som skal finne frem i universitetssystemets irrganger. De regner med at det kommer flere henvendelser når påsken er slutt, og søknadsfristen 15. april nærmer seg.

RUNE CHRISTOPHERSEN (foto)

<b>GODE HJELPERE:</b> Marte Nørve Årvik og Dag Vartdal Carlsen hjelper elever og studenter som skal finne frem i universitetssystemets irrganger. De regner med at det kommer flere henvendelser når påsken er slutt, og søknadsfristen 15. april nærmer seg.<p/>RUNE CHRISTOPHERSEN (foto)