Arrangementsansvarlig Einar Grieg i Bergen Turlag forteller til Bergens Tidende at det totalt deltok 2975 turgåere i årets fjellturer, som ble arrangert for 49. gang. 1855 gikk den lengste varianten på 7 fjell mens 1120 gikk 4-fjellsturen.

Seks gikk til gull

— Dermed slo vi rekorddeltakelsen fra i fjor da 2897 deltok, fordelt på 1814 på 7-fjellsturen og 1083 den korteste distansen, forteller Grieg. - I alt 6 personer har gått til gullstatuetten (35 ganger). Den som har gått flest turer er 59 år gamle Arvid Bjørsvik fra Minde. Han har gått 7-fjellsturen 42 ganger, forteller Grieg.

Også i år kom folk langveisfra for å delta på turen over de 7 Byfjellene. Lengst reise hadde amerikaneren med norske aner - Ken Olsen. Han kom ens ærend fra Chicago for å gå sin 7. tur. Far og datter Hans og Sofie Jacobsen kom helt fra Tromsø for å delta. Han gikk for 8. gang, mens hun har en tur mindre, forteller Grieg.

Ideelt vær

Nærmere 100 frivillige fra Bergen Turlag, Bergen Røde Kors Hjelpekorps og Bergen Radio Relæliga stilte opp for å sikre deltakernes trygghet.

Været var ideelt for fjellturer - lite vind, passelig temperatur og opplett. Men regnet tidligere i uken hadde gjort det bløtt og sleipt mange steder. Einar Grieg forteller at en mann i 60-årene gled på stien på Damsgårdsfjellet og skadet en fot. Han ble fraktet ned med legehelikopter.