— Folk er irriterte og provoserte. De har trodd at de har gitt penger til kreftsyke barn, sier informasjonsdirektør på Haukeland, Mona Høgli, til BT.

— Hva sier du til dem?

— At jeg forstår at de føler seg lurt, men at jeg likevel håper at de vil fortsette å bidra til frivillighet ved Haukeland. Jeg minner også om at det er viktig å sjekke hvilke formål pengene skal gå til, og at man må be bøssebærere om legitimasjon.

Også bt.no har fått mange e-brev fra bergensere som er blitt kontaktet av personer som samler inn penger til «kreftsyke barn på Haukeland». Ikke bare på gaten og utenfor kjøpesentre i hele byen, men også i sitt eget hjem.

Alv Terje Fotland i Nedre Fjeldsmug fikk besøk like etter tv-aksjonen i høst.

— Jeg hadde sett bøssebæreren gå rundt i smauet. Han ringte på hos meg, og sa at han samlet inn penger til kreftsyke barn på Haukeland. Jeg reagerte på at det kom enda en bøssebærer, bare dager etter at jeg hadde gitt til tv-aksjonen. Derfor sa jeg nei, forteller Fotland til BT.

— Han ga seg ikke, men ville vite hvorfor jeg sa nei, og om jeg ikke hadde én krone å gi. Jeg ble irritert. Et nei er nei. Men en som var på besøk hos meg, la en tier på bøssen.

— Jeg husker at jeg tenkte: Her har vi litt av en luring. I stedet for å stå på Torgalmenningen og vente på folk, går han fra dør til dør. Dét bet jeg meg merke i.