De siste to årene er skipet kontrollert åtte ganger og fått pålegg hver gang om å utbedre flere feil og mangler om bord. Siste inspeksjon var for en drøy uke siden i Svolvær.

Daglig leder Glenn Jon Hundseid i rederiet Hundseid Shipping AS har nylig overtatt «Havtank». Til tross for gårsdagens motorstopp utenfor Austevoll ser han ingen problemer med at skipet trafikkerer langs norskekysten.

— Manglene som er påpekt under inspeksjoner er mindre betydelige. Slik sett mener jeg at det er forsvarlig å seile skipet, sier Hundseid til BT.

Han synes det var bra at MS «Vikingen» kom til unnsetning utenfor Austevoll i går. Men han er ikke like sikker på at situasjonen var så dramatisk som HSD-kaptein Vaage, Hovedredningssentralen og andre vitner har beskrevet overfor BT.

— Jeg har fått opplyst av min kaptein at vi var 500 meter fra land. Det er ikke sikkert vi hadde drevet mot fjellveggen. Det kommer jo an på vind og strømretninger, sier Hundseid.

«Havtank» kom i går kveld frem til Stavanger. Ifølge Hundseid skal mannskapet bruke de fem timene det tar til å losse fiskeoljen til å rengjøre dieseltankene og finne årsaken til vannlekkasjen. Hundseid mener fem-seks timer er nok til utbedre feilen og fortsette på nye oppdrag.