Tormod Leknessund (32) fra Bergen har vanligvis verken bart eller måne. Nå er han godt forsynt med begge deler.

Produksjonsteknikeren på plattformen Valhall leder i øyeblikket årets Movember-innsamling. Da klokken var 10 i dag, hadde kombinasjonen bart og måne skuflet inn i overkant av 55.000 kroner. Men førsteplassen er utsatt.

— Jeg ser at nummer to ligger bare 2000 kroner bak og har stor fremgang. Det er en kar som har lovet å barbere av seg barten han har gått med i 30 år, hvis han vinner årets innsamling, sier Leknessund.

RAKA KAR: Både issen og nakken har fått en omgang med barberhøvel hver måned.
PRIVAT

Bartemåneden

November er blitt den store bartemåneden, der menn landet rundt lar håret gro på overleppen og ber støttespillere donere til movember-bevegelsen. Pengene går til å fremme menns helse og setter samtidig fokus på prostata— og testikkelkreft.

Tormod Leknessund, som altså jobber på Valhall i Nordsjøen, startet tidlig i november med å la barten gro. Det samme gjorde flere kolleger. Så bestemte han seg en dag for å anlegge måne og kinnskjegg i stil med barten.

— Siden har jeg måtte stå opp halv seks hver dag og barbere issen før jobb. Det har vært en liten utfordring, sier han.

Med månen på plass ble det fart i innsamlingen.

Barten skal bort

Onsdag 4. desember setter Leknessund seg på helikopteret hjem til Bergen. Beskjeden hjemme er klar: Da skal barten bort og håret tilbake.

- Frister barten til gjentakelse?

— Det blir nok denne ene gangen.

- Hvordan ser du ut nå?

— Akkurat nå har jeg klippet resten av håret helt kort. Det ble rett og slett nok oppmerksomhet rundt månen. Men kinnskjegget og barten er på plass, så jeg har vel gått fra munkelook til litt sånn bikerlook, ler Leknessund.

Leknessund jobber for BP. Her har det gått sport i bartegroing verden rundt, og konsernledelsen har lovet å doble de ansattes innsamlingsresultat. Men først etter at sluttstrøk er satt. Leknessund topper også innsamlingenlisten for BP Globalt.

Hvordan står det til med din november-bart? Send et bilde av barten din på 2211@bt.no (epost) eller 02211 (MMS).