— Hovedproblemet er rett og slett at det er for mye trafikk på veien mellom klokken 07.00 og 09.00 om morgenen. De tre påkjøringsveiene; i Eidsvåg, ved Handelshøyskolen og opp fra Gamle Bergen, fører til feltskifter og trafikken stopper lett opp, forklarer overingeniør Reidun Instanes i Staten Vegvesen til bt.no.

— Hva tenker dere å gjøre for å hindre at køene oppstår gjennom Autpass-stasjonen i Sandviken?

— Straks vi får mildt og tørt vær vil vi rydde opp etter bodene, asfaltere og merke veien, og vi vil da få to felt rett frem, sier Instanes.

2850 biler i timen

Mandag 9. februar passerte 2850 biler gjennom Autopass i Sandviken mellom klokken 07.00 og 08.00.

— Ja, mandagene er verst, deretter tirsdag og så kommer det seg utover i uken. Jeg tror vi må regne med køer på mandager fra Åsane i lang tid fremover, sier Instanes.

Akselerasjonsfelt fra Gamle Bergen

— Oppkjøringen fra Gamle Bergen, gjør jo at folk stopper opp. Hva tenker dere å gjøre med det?

— Bilene som kommer fra Gamle Bergen har vikeplikt, men folk sakker ned eller stopper opp og slipper inn biler av ren høflighet. Det er nok til at køen forplanter seg. Når det blir mildt og tørt vær skal vi male vikeplikt markering i veibanen opp fra Gamle Bergen. På sikt vil det bli akselerasjonsfelt herfra også, men dette må vi bli enige med grunneiere om først. Det vil ta litt tid før det er på plass, tror Instanes.

<b>BRIKKEN:</b> Slik ser AutoPASS-brikken ut. Systemet fungerer greitt, men fortsatt er det køer fra Åsane.