— Det forbauser og provoserer meg at det blir fremstilt som om alle slapp uskadede fra ulykken. Det gjelder iallfall ikke meg, sier Målfrid Müller (63) fra Åsane.

Hun går fortsatt til fysikalsk behandling med en arm som ble sterkt forslått under togavsporingen.

26 behandlinger så langt

— Nesten to måneder etter ulykken er høyrearmen fremdeles ubrukelig, og smertene er intense. Slik har det vært helt siden ulykken, sier hun.

Målfrid Müller er diabetiker og minstepensjonist, og sier at hun foreløpig har hatt nærmere 4000 kroner i ekstrautgifter på legebehandling og medisiner etter ulykken.

I går var hun på fysikalsk behandling for å prøve å få igjen førligheten i den skadede armen, som ble ødelagt da hun tok seg for i sammenstøtet.

Det er behandling nummer 26 hittil, og det begynner å komme seg. Men det går tregt, og hun er forberedt på at det kan ta lang tid før hun er helt restituert.

Misfornøyd med NSB

— Noen av det som provoserer meg aller mest, er måten NSB har behandlet meg på etter ulykken, sier hun.

— Det har ikke vært mye imøtekommenhet og omtanke der i gården. Etter nesten to måneder og flere samtaler og henvendelser, har jeg omsider fått brev om at de er villige til å refundere 1800 kroner av utgiftene som jeg har hatt i forbindelse med ulykken.

— Det er under halvparten av de reelle utgiftene jeg har hatt, sier Målfrid Müller.

Som plaster på såret har hun også fått to gratisbilletter med tog.

— Men dem kommer jeg nok aldri til å bruke. En ting er sikkert, etter denne opplevelsen kommer jeg ikke til å reise med tog igjen, sier hun.

- Tilløp til panikk

Hun hadde en tøff opplevelse da ulykken skjedde.

— Jeg satt i første vogn som var mest utsatt da toget sporet av. Det var dramatisk og tilløp til panikk. Folk skrek i skrekk, og bagasje fløy gjennom luften. Selv satt jeg fast, jeg vet ikke hvor lenge, før det endelig kom noen og hjalp meg ut, forteller hun.

Informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB bekrefter at de har mottatt krav fra Målfrid Muller, og sier at de er innstilt på å dekke ekstrautgiftene hun har hatt i forbindelse med ulykken.

Arne Nilsen