— Jeg håper at jeg kan få med meg en gjeng på dette. Det er opp til hver enkelt om de vil bidra og hvor mye de vil gi. Det er ikke så mye som skal til - alle monner drar, sier Rune Monsen.

Monsen reagerte sterkt da han leste BTs artikkel på lørdag om Olav Helgesen som kjemper for sin handikappede sønn, Raymond. Kommunen har sagt nei til å gi midler til spesialtilpasning av huset, slik at Raymond, som er rullestolbruker, kan bo der. Det har satt familien i en økonomisk knipe.

Familien Helgesens historie fikk Monsen til å tenne på alle plugger. Nå blar han opp 50.000 kroner til ferdigstillelsen av huset. Pengene tar han fra overskuddet til bedriften, Malerfirma Monsen AS, hvor han er daglig leder og medeier. Firmaet har lokaler bare noen steinkast fra Olsvik, hvor familien Helgesen bor.

— Vi er avhengig av å få inn hele summen, det holder ikke med 50.000. Jeg håper at mitt bidrag kan være det som får ballen til å rulle. Får vi med fire-fem firma til, så er det nok, sier Monsen.

Det trenger ikke bare være pengegaver som må til. Monsen oppfordrer håndverkere som han selv til å ta i et tak for å ferdigstille arbeidet på huset.

— Jeg er helt målløs! Jeg fryser på armene! utbrøt far Olav Helgesen da BT overrakte han nyheten om Monsens bidrag.

Monsen synes det er helt fantastisk å se hvordan faren, Olav Helgesen, har stått på for sønnen.

— Det er ikke alle som ville gjort det samme. Det enkleste ville jo vært å ha hatt sønnen i en institusjon, sier han.

Monsen legger ikke skjul på at initiativet samtidig er ment som et lite spark i siden til kommunen.

— Familien sparer kommunen for 1,5 millioner kroner hvert år, også kan de ikke betale 200.000 kroner til bygging av spesialtrapp! Det er helt forferdelig, sier han.

— Mange vil kanskje tro at dette er et forsøk på å få gratis PR, men vi har nok av oppdrag hos oss. Vi håndverkere skal ikke klage i disse tider, 50.000 blir bare små dråper i den store sammenhengen, fortsetter Monsen.

Ønsker du å bidra? Kontakt Monsen her!