BT fortalte i august om hvordan en kvinne i Oslo har forsøkt å lokke kontaktsøkende menn til å sende henne penger.

Alle som svarer på hennes annonser, får et svarbrev hvor hun beskriver sitt åpne forhold til sex. Kvinnen kommer gjerne også på besøk, men kun dersom hun får tilsendt 1000 kroner i reisepenger.

En 31 år gammel bergenser anmeldte i september kvinnen for bedrageri. Da han sendte henne en tusenlapp, opphørte også kontakten.

Står uten spor

Politiet har nå henlagt anmeldelsen fordi det ikke eksisterer nok opplysninger til å identifisere den eller de som står bak.

— Vi har etterforsket saken så godt som mulig, men er ikke kommet noe nærmere en oppklaring, sier etterforskningsleder Arnfinn Landøy ved Arna og Åsane politistasjon til Bergens Tidende.

Politiet konkluderer med at kvinnens identitet er falsk, men de har ikke lyktes i å finne ut hvem som står bak kontaktannonsene.

Det samme ble resultatet da en mann i Trondheim anmeldte kvinnen.

- Vær skeptisk!

Politiet har vært i kontakt med flere personer som har skrevet med kvinnen, men heller ikke disse har hatt konkrete opplysninger å komme med.

— Så lenge vi ikke har noe navn, er det vanskelig å komme noen vei. Dessverre har vi heller ikke fått ut opplysninger fra avisene om hvem som har bestilt disse annonsene, sier Landøy.

Hans råd til andre menn som måtte komme i kontakt med kvinnen, er klinkende klart.

— Vær skeptisk, og sørg for en litt mer formell kontakt før en vurderer å sende penger, formaner Landøy.

fakta/Kontaktannonse-saken

  • Bergens Tidende skrev i august om «Renate» fra Oslo som lokker kontaktsøkende menn med et åpent forhold til sex. Hun kommer gjerne på besøk, men kun dersom hun får tusen kroner i reisepenger.
  • Hun kommer i kontakt med sine ofre gjennom kontaktannonser i flere aviser, deriblant BT og flere aviser i Sogn og Fjordane og Midt-Norge
  • Kvinnen har så langt BT vet hittil brukt elleve forskjellige identiteter siden 1998.
  • I midten av september ble kvinnen anmeldt av en 31 år gammel bergenser som hadde sendt henne pengene. Anmeldelsen er nå henlagt.