Alle de andre velger å se kun ett år fremover i blå og gul drakt.

– Og det har jeg forståelse for, bedyrer sportslig leder Rune Søvdsnes – i godlune etter nok en skalp i beltet i går kveld.

Gjestene ble et nummer for store for Haugaland i sluttspillkampen og vant til slutt med komfortable seks mål – etter å ha ledet med hele åtte etter en forrykende 1. omgang.

Søvdsnes hadde ambisjoner om å få de fleste over på to— og treårskontrakter da han tok fatt på ny avtaleskriving i mars. Men spillerne har nølt og heller signert for 12 nye måneder.

– Enkelte har en studiesituasjon som forteller at de kan studere videre i en annen by om ett år. Men hovedutfordringen vår ligger i å styrke økonomien nok til å kunne tilby flerårskontrakter, mener Søvdsnes.

– Ser potensial i Fyllingen

– At spillerne våre ser muligheten for å tjene mer andre steder om et år, kan vi ikke annet enn å akseptere. Men vi har troen på at vi etter hvert har muskler nok til å kunne tilby to- og treårsavtaler der spillerne ser at de vil tjene betydelig bedre ved å signere for lengre perioder enn bare 12 måneder.

Søvdsnes understreker samtidig at Fyllingen aldri har vært så tidlig ferdig med avtaleskriving som i år.

– Det tolker vi som om guttene ser potensial i Fyllingen. Vi opplever sportslig opptur, skal spille e-cup og har en trener i Anders Fältnäs som er blant landets beste.

Lønnsnivået i bydelsklubben er tredelt, der fire-fem nøkkelspillere troner øverst.

– For å få mest mulig ut av hver krone. Samlet utgjør lønn og godtgjørelse til spillere rundt halvannen million kroner.

– Dere måtte strekke dere langt for å beholde Andreas Gjeitrem?

– Nei. Vi har satt tæring etter næring også når det gjelder Andreas.

Overlegne før pause

Mot Haugaland i går kveld satte den Frankrike-aktuelle strekkjempen inn Fyllingens første mål. Så rant det inn i bøtter og spann. Spillet før pause var en ren maktdemonstrasjon, styrt av Anders Fältnäs og hans menn ute på banen. 8-16 til pause fortalte den nakne sannhet. Og selv en halvråtten sluttomgang var nok til å holde Mika Nurmis haugalendinger på trygg avstand.

– 1. omgangen er helt overlegen. Så er vi enige i pausen om at vi ikke skal sovne, men det gjør vi jo. Prøver på det småfine og er ikke skjerpet nok. Det forteller vel at vi fremdeles har mye å gå på, sier Andreas Gjeitrem.

– Hvor nær var du et proffliv i Frankrike?

– Totalpakken tilsa at det ble mer fristende å bli i Norge ett år til. Fyllingen har fortsatt til gode å vinne noe her hjemme, og vi har noe spennende på gang.

– Mange på ettårskontrakt?

– Ja. Når vi tjener såpass lite som vi gjør, vil de fleste ikke binde seg til flere år av gangen. Sånn er det bare. Dessuten er flere av oss studenter, og har det å ta hensyn til óg.

  • Returkampen spilles førstkommende søndag.
VIL VINNE: Andreas Gjeitrem (gul drakt) ønsker å vinne noe med Fyllingen og har sagt ja til ett år til i den gule og blå drakten. I gårsdagens triumf scoret han fem ganger.
Grethe Nygaard