— Takk for en hyggelig prat, bukker 19-åringen seg ut av Baker Brun en fredag formiddag før jul. Og slik har han vært under hele den timelange samtalen med BT; smilende, reflektert, imøtekommende. Mon tro om ikke Fyllingen har skutt gullfuglen etter at Anders Fältnäs klarte å overtale tenåringen til å forlate trygge Oslo til fordel for Vestlandets hovedstad og alt den har å by på.

— JEG ER JO halvt vestlending. Min bestefar bor ute i Fana, og min mor er bergenser, forklarer det nye stjerneskuddet i Framohallen.

Men det er først og fremst oppveksten på Nordstrand i Oslo som har formet den høyreiste barnehagevikaren til slik han fremstår i dag.

— Jeg kunne ikke hatt en bedre barndom. Det har vært trygt og godt å vokse opp på Nordstrand i et barnevennlig strøk, skryter unge Dahl av området like sørøst for sentrum av hovedstaden.

Der var heller ikke veien lang til Nordstrandhallen, hvor pappa Halvor trente og spilte kamper. Som hva? Jo da - som målvakt.

— Det måtte bli det samme på meg. Pappas gode prestasjoner på klubb- og landslag har inspirert meg. Jeg har holdt på siden jeg var åtte, forklarer storbygutten styringen mot det som i dag er blitt til en gedigen opptur mange, mange mil lenger vest.

— VI GJORDE en grundig «research» på Magnus før vi prøvde å overbevise ham om at en tur hit kunne være det rette. Men jeg hadde ikke trodd han skulle fremstå slik han gjør i Fyllingen allerede nå, skryter Anders Fältnäs av ungfolen.

Suksesstreneren på Bergens vestkant hentet Magnus Dahl fra bare ett år i Follo i 1. divisjon. Før det var Spar-serien med Nordstrand guttens håndballhverdag.

— Jeg hadde aldri dratt til Bergen hvis jeg ikke mente jeg var klar for det, reflekterer U-landslagskeeperen.

— Og jeg har oppnådd det jeg hadde håpet.

Han skryter uhemmet av sin lokale veiviser, mer erfarne Johan Johnsson i Fyllingen-buret.

— Han er veldig viktig for meg. Vi samarbeider utrolig godt.

— Men keeperidealet ditt er en annen svenske?

— JA. PETER GENTZEL er helten, fastslår Dahl. Superveteranen på 39 år holder fremdeles koken i tyske Nordhorn. Så lenge er det vel heller uvisst om Nordstrand-gutten vil holde seg på toppnivå. Men han har en drøm - som andre fremadstormende talenter.

— Og drømmen heter Spania. Jeg hadde ikke hatt det minste imot å spille i liga Asobal.

— Hvor lang tid tar det før du er der?

— Tror det er best å ta ett skritt om gangen. Nå får jeg konsentrere meg om Fyllingen og om å bli en stabil eliteseriemålvakt i Norge.

Og for å bli det, må det trenes. Det gjør Magnus Dahl. Ofte.

— Utenom fellesøktene bedriver jeg egentrening. Gjerne på SATS. Vi målvakter er helt avhengig av egentrening.

— Og du har vært på keeperskole hos en annen svensk keeperlegende, Thomas Svensson?

— Ja, sist sommer. Det var en kjempeopptur der nye impulser sto i kø. Jeg ønsker jo å utvikle min egen keeperstil, med «svenskemodellen» som basisen, forklarer tometersmannen. Så legger han ut om høye armer, lave armer, utfall, bevegelse på strek og så videre. Og måten unggutten forklarer seg på, engasjert til det ytterste, forteller om et målvaktstalent med ambisjonene i orden.

— Men hva får en gutt med sunt byvett til å bli skyteskive for baller som kommer mot deg i over 100 km/t?

— DET GIR MEG ET KICK å redde baller, å bli en potensiell matchvinner.

— Har du noen gang fått læret «rett i trynet»?

— Ja. På håndballgymnaset opplevde jeg det en gang. Men sannheten er at adrenalinnivået mitt er så høyt når jeg spiller, at det i seg selv døyver smerten. Jeg er veldig «høy» under kamp, og starter gjerne oppgiringen natten før. Ligger og tenker på den og den motstanderen, ser for meg de og de situasjonene.

Magnus Dahl er en familiekjær pode, som ofte besøker bestefar ute i Fana. Men som ungdommer flest har han et forhold til for eksempel film.

— Jeg har sett «Gladiator» et utall ganger. Det er min favorittfilm. Og Denzel Washington er min favorittskuespiller.

— Musikk, da?

— Er altetende. Men svenske Kent er bra. Veldig bra!

— Favorittlektyre?

— Donald holder! Og jeg liker veldig godt Davy Crocket-bladene pappa leste da han var liten. Små og avlange i format.

— DU VIRKER IKKE overlesset med unoter?

— Å jo, da. Jeg er langt fra feilfri. Men jeg fikk med meg god oppdragelse hjemmefra og har lært hvordan jeg skal oppføre meg.

— Hva med pokerlag hjemme hos Jarle Rykkje?

— Har prøvd meg. Men er ingen fast deltaker der...

Fast deltaker blir han vel neppe under NM-finalen mot Drammen den siste lørdagen i 2007 heller, men utfordreren til Johan Johnsson vil gjerne ta del i festen.

— Jeg håper å få spilletid. For en NM-finale er noe av det største man kan oppleve som håndballspiller i Norge. Jeg er klar, melder Magnus Dahl.

STIGENDE STJERNE: - Er det noen som kan nå langt med håndballen i dagens Fyllingen-lag, må det være Magnus Dahl, skryter trener Anders Fältnäs av keepertalentet som stortrives med familie og idrett i Bergen.

Amundsen, Paul S.