For gårsdagens MR-undersøkelse i Oslo levnet ingen tvil. Hamstringsfestet oppe i høyrebenet er røket, og med avrevet lårmuskel er det takk og farvel til mer håndball denne sesongen for den talentfulle målvakten.

– Det har ikke vært mye søvn å få de siste døgnene. Rett og slett vondt, forteller ulykkesfuglen.

– Så jeg var forberedt på at det var noe mer enn en real strekk.

Magnus Dahl må nå belage seg på seks måneders opptrening etter operasjonen, som han håper blir foretatt på Ullevaal Universitetssykehus innen få dager.

– I et større perspektiv er dette absolutt til å leve med. Jeg kommer tilbake, sier 19-åringen. Mens sportslig leder Rune Søvdsnes ser for seg to alternative løsninger etter ungguttens sorti.

– Enten tar vi opp juniorkeeperne i A-stallen ved siden av Johan Johnsson, eller vi prøver å overtale «Jaz» (Jan Stankiewicz) til å ta på seg keeperdrakten igjen. Jan har gitt signaler om at han ønsker å trene mer nå etter nyttår, og det kan passe oss som hånd i hanske.

– Hva er best for førstemålvakt Johan Johnsson?

– Det må vi også ta en prat om. Muligens ønsker han seg sin gamle makker tilbake, det har noe med trygghet å gjøre. Men vi kjører også en ungdomspolitikk i klubben der talentfulle tenåringer skal få slippe til. Vi trenger litt tid før vi lander på ett av alternativene, sier Rune Søvdsnes.

Magnus Dahl. ARKIVFOTO: PAUL SIGVE AMUNDSEN