• Det er vanskelig å få det til å se troverdig ut, og ikke avsløre noe, konstaterer Marius Sandtorv. I går vant tolvåringen Tore Torells ærespris for mest underholdene tryllenummer i junior-NM.

HILDE HEIANARNE NILSEN (foto)

— Jeg opptrer av og til i bursdagsbesøk, sist gang på tiårsdagen til søsteren min Karianne, men jeg har ikke pleid å ta betalt, forteller Marius Sandtorv til Bergens Tidende.

Marius begynte å trylle for ett år siden. Under junior-NM i nær-trylling - eller close-up, som det heter i tryllekretser - imponerte den unge bergenseren med å trylle et glass gjennom et bord, mynter forsvant og kom tilbake, og en lang, hjemmelaget tryllestav kom tilsynelatende ut av en liten konvolutt.

Ikke en eneste hvit kanin var å se i Kultursalen på Vannkanten. I stedet ble det tryllet med kortstokker, penger, tau og ringer.

Den eneste jenten blant de ni unge deltakerne, Maja Gloppen Norheim (11), vant Magiske Cirkel Norges ærespris for innsatsen med korker, kort og mynter.

Seksten år gamle Vidar Kristoffer Strat fra Arendal vant 1. premien i junior-NM med et heftig tryllenummer der det riktige kortet mirakuløst fløy gjennom luften gang på gang. Og røde kuler forsvant fra et beger og dukket opp under et annet i et rasende tempo.

Joakim Alræk (17) fra Bergen vant 2. premien for sin magiske opptreden, mens 3. premien gikk til Martin Ullenes fra Stavanger.

VANT ÆRESPRIS: Marius Sandtorv (12) fra Bergen sjarmerte juryen og publikum med humørfylt trylling.

NORGESMESTER: Vidar Kristoffer Strat vant 1. premien i junior-NM i trylling.

MAGISK: Simen de Lange (13) fra Bergen hadde et imponerende triks med tau.