Travle «madammer» i røde og hvite drakter serverer fiskesuppe, hjerteformede fiskekaker og annen fiskemat. Men på lørdag er det slutten for Madam Bergen.

Den populære butikken i Strandgaten skal skifte navn til Søstrene Hagelin.

Kjøpte navnet

Dermed gjenoppstår den enda mer tradisjonsrike fiskemat forretningen som måtte stenge i vår.

— Vi ønsker å bygge videre på tradisjonene fra Søstrene Hagelin, sier Rune Mjøs.

Han er en av tre personer som kjøpte merkevarenavnet «Søstrene Hagelin» og oppskriftene som hører til. Tor Odd Iversen og Anton Engen er med på laget som også overtok leieavtalen til Madam Bergen-butikken i Strandgaten.

Søstrenes oppskrifter

Lofoten Produkter kjøpte navnet «Madam Bergen», oppskriftene og produksjonsanlegget i Godvik da Lerøy kastet inn håndkleet.

— Maten skal fortsatt produseres ved anlegget i Godvik, forteller Mjøs.

Se video fra arkivet: Den ny fabrikken for produksjon av bergensk fiskemat åpnes. Oktober 2007.

I butikken selger Hildegunn Berg fiskekaker laget etter Madam Bergen-oppskrift og Søstrene Hagelin-oppskrift.

— Alt blir som før, bortsett fra butikknavnet, sier hun.

— Nå kommer vi til å spørre kundene hvilken de vil ha. Søstrene Hagelin-kakene lages bare av fersk fisk. Vi tuller ikke med den 80 år gamle oppskriften.

Smaksprøver på lørdag

Det skal bli fiskepudding hver tirsdag, mens fiskekaker og teskjeboller kommer seks dager i uken. De kjente hjerteformede fiskekakene fra Madam Bergen skal også fremdeles være å få, lover Mjøs.

På lørdag blir det stor markering av 80-års jubileet til Søstrene Hagelin og gjenåpning av butikken i Strandgaten.

Mjøs lover smaksprøver – så langt beholdningen rekker.

BEGGE FISKEKAKENE. Hildegunn Berg skal selge fiskekaker etter begge oppskriftene. (FOTO: Jo Hjelle)