• Eg syns no det e` litt mye ståhei bare for at eg har fått meg en jobb og et skikkelig navn, sier Postens nye supersorteringsmaskin, Madam Felle, i et eksklusivt intervju med Byredaksjonen.

Hun er en egenrådig dame, Madam Felle. Den nye sorteringsmaskinen på postterminalen på Minde gjør ikke alltid som folkene vil. I går ble hun i hvert fall døpt, som en avslutning på brevavdelingens sprudlende trivselsuke.

45 meter lang er hun. Sorterer 15.000 brev i timen. Det er mange, det!

— Ikkje nåkke problem, kvitrer den driftige maskinen.

— Men de to andre sorteringsmaskinene her inne tar dobbelt så mange brev i timen?

— Pøh! Du skal huske på én ting, eg sorterer dobbelt så store brev som de. Mine kan bli opp til to centimeter tjukke, repliserer Madam Felle og rasler med mutrene.

De to andre sorteringskollegene, Kjuagutten og Småtøsen, har vært ansatt som maskiner på brevavdelingen i snart to år. De ble også døpt i går.

— En slags voksendåp, forteller gudmor Eva Simonsen. Som under dåpen ga den nye maskinen følgende ord på veien:

«Du, din egenrådige kjerring, måtte hell og lykke følge deg. Og måtte du oppføre deg skikkelig i forhold til din teknikk».

— Store krav, frøken Felle?

— De må jo skjønne at en maskin ikkje alltid kan oppføre seg eksemplarisk. Det strider mot vår natur. Men eg kan love den bergenske befolkning at de skal få brevene sine i tide, alle som én, sier Madam Felle bestemt.

Hun er nok litt misunnelig (men innrømmer det ikke, selvsagt) på de 312 tobeinte på avdelingen, som i går fikk marsjere rundt Solheimsvannet midt i arbeidstiden. Resten av trivselsuken har de spist frukt og boller, fått aromaterapi, alkoholfri punsj til frokost og i det hele tatt.

Fest og tur over Vidden blir det også. Madam Felle ser at trivsel er viktig, men er noe bekymret over produksjonen.

— Eg e' litt skeptisk til dette her. De kan jo ikkje løpe rundt vannet og knaske på epler hele dagen, heller. Skal eg stå muttens aleine her inne og jobbe? sier Madam Felle og fnyser i sorteringsboksene.

Kjenner vi damen rett, ordner hun nok biffen der nede i Kanalveien.

NY MASKIN: Postterminalen i Kanalveien har fått ny sorteringsmaskin, og i går ble den døpt som en del av den sprudlende trivselsuken der oppe. Solvår Evjenth Eggen foreslo navnet Madam Felle, noe den 45 meter lange maskinen er fornøyd med.
FOTO: OLA A. THORSET